ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Список щоденно необхідних організму мінералів

    18 квітня 2024 четвер
    83 переглядів
    Які мінерали необхідні організму

    Існує ряд мінералів, які повинні надходити в організм щодня в кількості 100 міліграм. Вони незамінні для повноцінної роботи організму і життєдіяльності.

    Деякі з них відповідають за стан зубів, кровоносну систему, мозкову життєдіяльність, надають позитивний вплив на нервову систему і відповідають за наш настрій.


    Кожен повинен знати ці 7 мінералів і намагатися вживати продукти, які їх містять, щоб насичувати свій організм і всієї родини.


    Фосфор
    Він як і кальцій формує зубну і кісткову тканину, допомагає щитовидній залозі здійснити регуляцію обміну речовин. Фосфор міститься в м'ясі і червоній рибі.


    Магній
    Бере участь у більш ніж 300 біохімічних процесах, які відбуваються в організмі. Магній стабілізує роботу нервової системи. Його можна отримати, вживаючи цільні зерна, горіхи, листові овочі.


    Натрій
    Працює для поповнення водного балансу в організмі, сприяє безперебійній роботі кров'яного тиску і стабілізує об'єм крові. Цей мінерал виробляється в процесі теплової обробки продуктів.


    Хлор
    Мінерал, який відповідає за роботу травної системи, утворює соляну кислоту в організмі. Вона допомагає вивести з бактерії з шлунка. Хлор не міститься ні в одному продукті в чистому вигляді.

    Сірка
    Необхідна для утворення хряща і інших тканин. Вона міститься в продуктах багатих на білок, таких як гриби, риба, м'ясо.


    Калій
    Він як і натрій стежить за водним балансом в організмі. Як показують попередні дослідження медиків, калій допомагає знижувати кров'яний тиск. Мінерал міститься в овочах і фруктах, а так само в м'ясних і молочних продуктах.


    Важко дотримувати правильного раціону харчування, щоб повноцінно давати організму необхідну дозу мінералів. Якщо ви не вдається поповнювати організм повноцінно з продуктів, для цього можна пропити курс вітамін.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору