ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні заручився підтримкою керівництва Закарпаття щодо відкриття Почесного консульства

    20 квітня 2024 субота
    76 переглядів
    Закарпатська обласна рада інформує...

    У четвер, 11 травня, в камінному залі адмінбудівлі ОДА за участі перших осіб Закарпаття – Геннадія Москаля та Михайла Рівіса відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватії в Україні Томіславом Відошевічем.

    Насамперед високоповажний хорватський дипломат подякував керівникам краю за теплий прийом, можливість презентувати в фойє унікальну виставку фотографій «Зелено-блакитна Хорватія» та обговорити співробітництво між Закарпаттям та хорватськими самоврядними жупанами.
    - Громадяни повинні усвідомлювати, які цінності пропонує Європа. Хорвати та українці мають багато спільних сторінок історії, адже певний час наші землі належали до Австро-Угорської імперії, - зауважив пан Томіслав Відошевіч. – Тож, нині хотіли б реалізовувати спільні проекти задля розвитку економіки, культури, туризму, науки обох країн. Було б дуже слушно стимулювати наші взаємовідносини. Ми готові поділитися набутим досвідом на шляху до вступу в євроспільноту.
    У свою чергу Геннадій Москаль та Михайло Рівіс подякували за офіційний візит Посла Хорватії, увагу до нашого краю та підтримали щирі наміри активізувати співпрацю.
    - Закарпатці вже багато років їздять відпочивати саме в Хорватію, і всі дуже задоволені відпочинком. Адже у вас чисте море, смачні страви, хороший рівень надання послуг, розвинена дорожня та туристична інфраструктура, - підкреслив очільник ОДА Геннадій Москаль.
    Його підтримав Михайло Рівіс, додавши:
    - Хорватія – ближче за Одесу. Дороги – відмінні, сервіс – на європейському рівні. А на третій день відпочинку закарпатці вже не відчувають мовного бар’єру. Нам дійсно є чому повчитися у хорватського народу.
    Коли зайшла мова про співпрацю з підприємцями, то дипломат зазначив, що в найближчий час має намір провести зустрічі з туристичними операторами нашого краю. Та наголосив на недостатньому просуванні туристичного продукту Закарпаття в Хорватії.
    - На жаль, хорвати мало знають про туристичні принади Закарпатської землі, - наголосив він, додавши: - Вони б залюбки відпочивали у санаторно-лікувальних закладах та насолоджувалися б чудовою гірською природою.
    Поділився Посол і наміром відкрити Почесне консульство Хорватії в Закарпатті та висловив сподівання, що обласна влада краю сприятиме цьому.
    Та на хорошій ноті завершив перемовини пропозицією, що Хорватія має намір поставляти свою винну продукцію в Закарпаття і готова прийняти наші вина у себе.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору