ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дієтологи назвали корисну і шкідливу альтернативу м'ясу

    23 квітня 2024 вівторок
    69 переглядів
    Які продукти можуть стати заміною м'ясу

    Стати вегетаріанцем не легко. Багато хто відмовляється від вживання м'яса з різних мотивів. Але коли настає момент і ви готові відмовитися від м'яса випливає наступне питання, яким продовольством необхідно замінити курку, яловичину та свинину.
    Перехід на вегетаріанство повинен бути правильним. Виключаючи з раціону продукти тваринного походження необхідно замінити альтернативою, щоб наш організм надалі отримував всі необхідні речовини для нормальної життєдіяльності.
    Експерти пропонують ряд найкращих продуктів, які можуть стати заміною при відмові від м'яса.
    Соя
    Соя — повноцінний білок з складом амінокислот. Цей рослинний продукт краща альтернатива соковитого стейку. Соєві боби поживні, містять безліч вітамінів, мінералів, клітковини, які борються з недугами.

    Боби, горох, сочевиця
    Бюджетний і доступний продукт рослинного походження. У 100 грамах сочевиці міститься 9 грам білка, клітковини і вітамінів. Ці продукти швидко готуються і їх можна додавати в салати і соуси.

    Насіння і горіхи необроблені
    Горіхи і насіння - справжнє джерело рослинного білка, клітковини і вітаміну Е. Але ці продукти дуже калорійні, тому при дотриманні дієти не варто вживати їх дуже багато, щоб не нашкодити фігурі.
    Конопляне насіння і кіноа
    Дієтологи виділяють ці продукти, так як вони містять велику кількість білка, який ми отримували вживаючи м'ясо. В 180 грамах кіноа міститься 9 грам натурального рослинного білка. Експерти вважають, що це одні з перших продуктів, які повинні бути в раціоні вегетаріанців. Конопляне насіння містять жирні кислоти омега-3.
    Цільні злаки
    так само з числа тих продуктів, які багаті на білок. Цільні злаки дають організму безліч вітамін, які допомагають боротися з хворобами.


    Існують і гірші замінники м'яса, які вегетаріанці включають в свій раціон. До них відносяться: вегетаріанські бургери і нагетси, протеїновий порошок, смажені солоні горішки, "м'ясо" з сиру тофу, сир, напівфабрикати заморожені вегетаріанські.


    Ці продукти дуже калорійні і містять цукор і сіль, які шкідливі для здоров'я. Експерти не закликають повністю відмовитися від їх вживання, але знизити дозу все ж радять.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору