ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кип'ячена вода: пити чи не пити

    23 квітня 2024 вівторок
    25 переглядів
    Яку воду необхідно вживати

    Вода - головне джерело стабільної роботи організму і нашої життєдіяльності. Як свідчить статистика, з водою наш організм отримує 109 кілограмів хлору, 25 - нітратів, 0,5 - алюмінію і ще половину елементів з таблиці Менделєєва. Ці цифри були виявлені у ході дослідження, яке показало кількість шкідливих речовин, які за 25 років життя отримує наш організм. Статистика стосується любителів водопровідної та бутильованої води і навіть в деяких випадках відфільтрованої.
    Наші мами і бабусі завжди твердили про те, що будь-яку воду перед вживанням необхідно кип'ятити. Чи захищає наш організм кипяченная вода від надходження шкідливих речовин?
    Близько 80 відсотків споживання води йде за рахунок поверхневих вод. Головні джерела, такі як Дніпро та Десна дуже забруднені, тому брати з них воду надзвичайно небезпечно для здоров'я.
    До таких висновків прийшли вчені, стверджуючи, що водопровідна вода за санітарними нормами є питною, але вживати її не можна.
    Щоб запобігти проблеми зі здоров'ям, фахівці рекомендують вживати бутильовану воду, яка проходить жорсткий санітарно-епідеміологічний контроль. Без відповідних сертифікатів виробник не може відпускати товар на ринок.
    Воду з-під крана необхідно очищати перед вживанням і найнадійнішою фільтрацією вважається проходження її через активоване вугілля або керамічні фільтри. Але краще всього робити талу воду, яка після відтавання змінює свою структуру і вважається корисною для здоров'я. Тала вода повністю оновлюється тому її можна пити в чистому вигляді. А на рахунок кип'яченої води існує безліч суперечок. Вчені не рекомендують кип'ятити воду, так як під час цього процесу кількість небезпечних забруднювачів збільшується в кілька разів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору