ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Швейцарія: ТОП-7 місць, які повинен відвідати кожен українець

    29 березня 2024 п'ятниця
    143 переглядів
    Природа щедро обдарувала Україну своїми красотами

    Природа щедро обдарувала Україну своїми красотами: в кожному куточку країни багато прекрасних місць.


    Але сьогодні хочеться ще раз згадати про Карпати. Адже з пробудженням весни прокидаються дивовижні гірські квіти, весело несуться вдалину повноводні річки, зеленіють безкраї полонини.


    І багатьом хочеться скоріше доторкнутися до їх мальовничих красот! Куди варто відправитися в першу чергу?


    Де нас чекають найкрасивіші місця Карпат?


    1. Говерла

    Багато українців своє знайомство з карпатськими горами починають саме з Говерли. Це – найвідоміша гора країни. І їй є чим пишатися: горі немає рівних за висотою по всій Україні. Але до радості туристів її вершина дуже зручна: з невеликого плоского майданчика відкриваються величні краєвиди. Ще не підкорили найвищу гору України?
    Тоді не зволікайте з подорожжю: гори Карпат чекають. Зупинитись зручно в одному з готелів Ворохти.
    2. Полонина Боржава

    Природа Карпат багатолика. Яскраві барви полонини Боржави, залитої сонячним світлом, неосяжні простори, дарують дивовижні відчуття. Гори, вкриті соковитою зеленню, дуже мальовничі. Найбільш барвиста панорама відкривається з вершини найвищої гори – Стрий, що досягає практично 1,7 км.
    Магія Боржави велика: це місце вважається одним з кращих для піших походів. Любителям поспілкуватися з природою пропонують різні тури. Можна подорожувати по-простому, з наметом за плечима, або селитися в дерев’яних котеджах. Побачити весняну зелень полонини варто під час туру вже на травневі свята.

    3. Скеля Карстовий міст

    Коли дивишся на велич карпатських гір, насилу віриться, що на їх місці колись хлюпало стародавнє море. Тисячоліттями воно створювало химерні барельєфи. А коли пішло, залишило на дні морському своє дивовижне творіння. Скеля Карстовий міст, майстерно виточена морем, відбиток стародавніх часів. До цього місця можна дістатися тільки пішки – дороги до фантастичної скелі як такої немає. Але це дуже приємна подорож, що пролягає через Карпатський біосферний заповідник.
    4. Печера Молочний камінь

    Здається, що ти опинився в казці. Ось-ось з’явиться господар цього підземного царства, що створив захоплюючі фантастичні візерунки. Варто тільки зайти у просторий зал, як ти опиняєшся повністю в його владі, підкорений величчю підземного палацу. Головну прикрасу – химерні сталактити – можна розглядати цілу вічність.
    Їх століттями споруджував білий вапняний розчин, який повільно стікав по стінах печери. Знайомитися зі світом печери Молочний камінь краще з провідником – він допоможе дізнатися таємниці печери і не розгнівати хазяїна.
    5. Озеро Синевир

    Якщо запитати українця, яке найвідоміше озеро країни, він, не вагаючись, відповість –Синевир. Ця карпатська перлина – природне диво Українських Карпат, до якого щорічно з’їжджаються тисячі людей. «Морське око», що сховалося в тиші на вершині гори, – одна з найпопулярніших визначних пам’яток Карпат.
    6. Водоспад Шипіт

    Якщо прислухатися, то можна почути, як, стікаючи з 14-метрової висоти, весело перешіптуються крапельки води. Водоспад Шипіт, оточений смарагдом зелені – коштовна прикраса Карпат, що блищить у променях сонця. Це найбільш повноводний водоспад Закарпаття. Найкращий час для милування його переливами – весна. В цей час сніг змінює свій вигляд, дивним чином перетворюючись у кришталево чисті потоки води.
    7. Долина нарцисів

    Залишилося зовсім трохи і станеться маленьке диво. Прекрасним весняним днем тисячі нарцисів відразу розкриють свої білосніжні пелюстки назустріч сонцю. Долину, укриту квітковим килимом, заполонить ніжний аромат. Чарівна млість розіллється під високим блакитним небом, наповненим веселим щебетом птахів. Доторкнутися до чарівництваДолини нарцисів щороку приїжджають тисячі туристів!
    Кажуть, це закарпатське диво поступово зникає: так що не можна втрачати жодної весняної хвилини! В період цвітіння, з 1 до 25 травня, в Долину нарцисів можна потрапити щодня з 8:00 до 21:00, без вихідних. Можна вже планувати свою поїздку, приєднавшись, наприклад, до велосипедного туру.

    Це далеко не всі живописні місця в Карпатах. Перелік природних красот цього краю можна доповнювати нескінченно. І, сподіваємося, ви нам у цьому допоможете, поділившись у коментарях, яке місце в Карпатах запам’яталося і найбільше сподобалось саме вам.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору