ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студентів-юристів запрошують на стажування у системі безоплатної правової допомоги Закарпаття (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Майбутніх правників очікують у системі безоплатної правової допомоги

    У середу, 26 квітня, в Карпатському університеті ім.А.Волошина в Ужгороді фахівці Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру ознайомили студентів-юристів ІІ-ІІІ-го курсів з основними реформами у Мін’юсті та роботою системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті.

    Головний спеціаліст ГТУЮ Владислав Товтин зазначив, що серед основних новацій – створення онлайн будинку юстиції, реєстрація новонароджених у пологовому будинку, реформа державної виконавчої служби тощо. Любов Шарко розповіла про послуги, якими може кожен скористатись, увійшовши у будинок юстиції онлайн: доступ до всіх реєстрів, подання документів на виготовлення електронного підпису, реєстрація бізнесу, ГО, ЗМІ тощо.
    Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Лариса Фучко ознайомила студентів із історією створення системи БПД в Україні, а також пояснила відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою. Виступаючи перед майбутніми правниками, Л.Фучко розповіла про те, як проходить відбір адвокатів для роботи у системі безоплатної правової допомоги та яким критеріям повинен відповідати правозахисник.
    Лариса Фучко зазначила, що двері місцевих центрів та бюро відкриті для студентів: тут вони можуть пройти стажування та побачити систему безоплатної правової допомоги у дії. А ще – здобути безцінні практичні навички майбутньої професії, а, можливо, й долучитись до роботи у команді БПД-шників в Україні.
    Оксана Дудаш, Ужгород
    5808-.jpg
    5808-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору