ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Субсидії по-новому: комуналка розорить українців

    25 квітня 2024 четвер
    114 переглядів
    Цифри в платіжках українців зростуть

    Скорочення соціальної норми на опалення, затверджене Кабміном, позначиться на одержувачах субсидій, оскільки знижка нараховується з урахуванням цих нормативів.
    Українці відчують зміни на початку опалювального сезону 2017-2018.
    Якщо минулої зими субсидія покривала 330 кубометрів на автономне опалення квартири у 60 квадратних метрів, то вже у новому опалювальному сезоні "знижку на комуналку" нараховуватимуть лише на 300 кубометрів газу.
    Тому якщо родина продовжить витрачати 330 кубометрів, 30 із них доведеться оплачувати самостійно без державної допомоги. Згідно з чинним тарифом – це 204 гривні.
    У квартирі такого ж розміру з центральним опаленням субсидія покриватиме замість 3,28 всього 2,5 Гкал тепла. Таким чином, якщо споживання не зменшити, то за 0,7 Гкал українці платитимуть зі своєї кишені. У столиці за тепло доведеться віддавати 1411 гривень.
    За словами фахівців, нормативи дозволять державі монетизувати субсидії, а українців змусять економити. Крім того, зменшиться кількість виданих субсидій.
    "Соціальні норми урізані, а субсидія покриває лише їх. Таким чином, рахунки в платіжках українців зростуть", - підкреслив енергетичний експерт Валентин Землянський.
    Зазначимо, в травні заплановано перехід на "літні" субсидії – пільги перерахують без урахування опалення. Тим же, у кого зібралася переплата за опалення, її просто спишуть.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору