ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як торік виконувалася Програма забезпечення розвитку освіти, культури, традицій нацменшин Закарпаття

    29 березня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Прес-служба Закарпатської облради повідомляє....

    На розгляд депутатів облради вносить проект рішення «Про хід виконання Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2016 - 2020 роки».

    У документі наголошується на найважливіших завданнях, що виконані у звітному періоді. А це - задоволення освітніх, культурних, інформаційних потреб представників національних меншин; проведення культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на формування толерантності, поваги до історії, мови, традицій представників різних національностей; забезпечення умов для здобуття освіти мовами національних меншин; розвиток самобутньої творчості національних спільнот.

    Реалізація зазначених програмних завдань і заходів сприяє позитивному іміджу області щодо реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин з метою зміцнення історично традиційної атмосфери міжетнічної злагоди і толерантності. Джерело фінансування програми – обласний бюджет. Обсяг коштів для виконання Програми у 2016 році - 505,0 тис.грн. Фактичні обсяги та джерела фінансування програми у звітному періоді: за рахунок коштів обласного бюджету (КПКВ 250404) – 18,0 тис. грн.

    Далі наголошується, що в області здійснюється послідовна робота з питань реалізації чинного законодавства України в контексті задоволення етнічної, мовної, культурної самобутності національних меншин.

    Завдання, передбачені програмою загалом виконано, окрім двох заходів, один з яких було згідно з двосторонніми домовленостями перенесено на 2017 рік (чергове засідання Двосторонньої українсько-словацької комісії з питань національних меншин, освіти і культури), інший – не відбувся у зв’язку з відкликанням його ініціатором (національно-культурним товариством) листа про проведення заходу.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору