ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чого очікувати від погоди у травні: прогнози синоптиків

    20 квітня 2024 субота
    95 переглядів
    Якою буде погода наступного місяця

    Синоптики прогнозують у травні різку зміну погоди.
    На початок травня синоптики прогнозують в Україні спеку, під кінець місяця – заморозки, на початок червня посуху, а потім зливи.


    Наступні два місяці погода «впадатиме в крайнощі»


    За прогнозами завідувача відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАНУ Вазіри Мартазінової, на травневі свята буде не просто тепло, а навіть спекотно:

    У першій половині травня – спекотно. Температура повітря вдень буде вище +25°С, в окремі дні – до +30°С. До третьої декади температура буде різко знижуватися. В окремих регіонах України можливі заморозки. У травні випаде багато опадів, пройдуть сильні зливи.

    На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, травень цього року буде дуже сухим. Відсутність дощів і посуха не залишать врожаю ніяких перспектив. Тільки 2 і 6 травня пройдуть невеликі дощі, потім опадів не буде до 25-го числа. Середньодобова температура на початку місяця сягатиме всього +16 градусів. Але вже з 8-9 травня стрімко піде вгору. Повітря прогріється до +32°С. До кінця місяця температура буде вже по-справжньому літньою: +24... +31°С, вночі +15°С. Але 27-29 травня ще може бути невеликий дощ.


    У свою чергу, сайт Gismeteo обіцяє тепло тільки 1 травня, а потім на три дні температура опуститься до +10... +11 градусів, пройдуть дощі. Теплішати почне тільки з 5 травня, температура підніметься до +20 °С.

    А ось початок червня буде сухим. За прогнозами Мартазінової, перша половина червня буде спекотною й сухою, а ось у другій можливі зливи з грозами. Кілька днів будуть холодними. У літні місяці теж очікують досить нестійкої погоди: то дуже спекотно (+30°С градусів і вище), то дуже холодно. Між перепадами температур пройдуть дощі.


    Горбань також передбачає, що на початку червня буде спекотно і без опадів, а в другій половині нас чекають зливи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору