ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль присоромив Забужко за сепаратизм

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Москаль закликав українську письменницю Оксану Забужко дати свідчення СБУ

    Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль закликав українську письменницю Оксану Забужко дати свідчення Службі безпеки України.
    Чиновника обурило, що літератор в інтерв'ю запевняє представників преси, що на Закарпатті розробляється сценарій з відділення від України і приєднання до Угорщини. Про це Москаль написав на своєму офіційному сайті.
    "Людина, яка понад двадцять років взагалі не була на Закарпатті, розповідає журналістам різні страшилки. Наприклад, що" Закарпаття так само готували під Орбана, як Донбас під Путіна", що "бабло виписане, машина запущена, коліщатка крутяться", що "сепаратизація Закарпаття - це технологія, що на Берегівщині "на кожному будинку - буквально - без перебільшень, меморіальні дошки угорцям" і інші нісенітниці", - зазначив він.
    При цьому, на думку Москаля, для таких припущень немає навіть найменших причин.
    "Якщо пані Забужко має відомості, що розроблявся сценарій або план з відриву Закарпаття від України, то нехай розповість про це компетентним органам на центральному рівні. Тому що ані обласна держадміністрація, ані силові структури в області про це не знають, а за поданням письменниці, сплять і бачать уві сні, як прокинуться у складі Угорщини", - написав глава регіону.
    Наостанок, Москаль порадив письменниці не говорити про те, в чому вона не розбирається.
    "Скільки можна особам, які абсолютно не знають Закарпаття, поширювати про нього всілякі дурниці й представляти нас сепаратистами або зрадниками? Навіщо розхитувати ситуацію різними некомпетентними заявами? Якщо немає розуміння, як люди століттями живуть у багатонаціональному краї, то треба хоча б мати елементарну совість!" - додав губернатор.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору