ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісові угіддя горіли на закарпатській Тячівщині

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ інформує...

    З приходом весни багато хто прагне позбутися непотрібного сміття та сухої рослинності на своїх ділянках за допомогою вогню.

    Стихія часто виходить з-під контролю і завдає непоправної шкоди не тільки природі, але й самим громадянам.
    У посадові обов’язки лісничих, як і всіх працівників лісової охорони, входить державний контроль і нагляд за використанням лісів, охорона і захист від шкідників, хвороб, і, звичайно ж, від пожеж.

    – Пожежонебезпечний період в лісовому господарстві настає з моменту сходження снігового покриву і закінчується при настанні стійкої дощової погоди, зазвичай це буває в жовтні-листопаді. Відтак в кінці березня в Тячівському районі оголошується особливий режим пожежної небезпеки. У таких ситуаціях лісова охорона працює в дуже посиленому режимі. Це і патрулювання, постійні чергування у вихідні і святкові дні, зустрічі та бесіди з жителями району. Однак не завжди лісівники в змозі попередити пожежу. Одне з останніх загорянь було погашено у суботу, 1 квітня, в Тарасівському та Тернівському лісництвах. Через необачність людей вигоріла трава на площі близько трьох гектарів. Через швидке поширення полум’я виникла загроза загоряння лісу. На гасіння загоряння кинулися рятувальники, працівники лісової охорони та загасили пожежу, – розповідає директор Тячівського лісового господарства Наталія Катреняк.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору