ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З 4 квітня набули чинності зміни до Правил дорожнього руху

    29 березня 2024 п'ятниця
    94 переглядів
    Поліцейським заборонено використовувати жезл для зупинки автівок

    Відсьогодні поліцейським заборонено використовувати жезл для зупинки транспортних засобів. Також змінено навчальну програму з підготовки водіїв в розділі медичного забезпечення.

    Про це ідеться в постанові КМУ від 22 березня 2017 року №161 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань безпеки дорожнього руху», яка набуває чинності 4 квітня 2017 року, передає «Закон і Бізнес».
    З текстом постанови можна ознайомитися тут.
    Відтепер до українських ПДР введено поняття «сервісний центр МВС». Також розширено повноваження сервіс-центрів, які затверджуватимуть маршрути навчальної їзди, встановлення спецсигналів і переобладнання транспортних засобів.
    Документом розмежовуються повноваження поліції і сервісних центрів МВС в частині погодження проїзду великогабаритного транспорту, руху автоколон, встановлення спецсигналів, затвердження маршрутів для навчальної їзди, переобладнання транспортних засобів і деяких інших моментів. Також внесені зміни в навчальну програму з підготовки водіїв в розділ медичного забезпечення.
    Крім того, був змінений порядок використання поліцейськими жезла. Тепер його можна використовувати тільки для регулювання дорожнього руху, а зупиняти поліцейські будуть або червоним сигнальним диском або рухом руки.
    Раніше ПДР зобов'язували водія зупинитися на вимогу співробітника міліції. В свою чергу закон про Національну поліцію дає право зупиняти автомобілі лише у певних випадках. Крім того, всі слова «міліція» замінено на «поліція» та «поліцейський».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору