ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Суд зобов'язав СБУ розпочати кримінальне провадження проти нардепа Парасюка

    29 березня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Проти Парасюка можуть розпочати кримінальне провадження

    Шевченківський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Служби безпеки України і своїм рішенням зобов'язав СБУ внести до ЄРДР інформацію про вчинене народним депутатом В. Парасюком кримінальне правопорушення, що полягає в публічних закликах до вчинення терористичного акту.
    «27 березня 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Служби безпеки України, яка відмовилася від внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення – публічних закликів народного депутата України Володимира Парасюка до вчинення терористичного акту – до фізичного знищення лідера Громадського руху «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука», — йдеться в повідомленні виконкому руху.
    Як відомо, 14 лютого 2017 року на засіданні громадської ради при Донецькій військово-цивільної адміністрації В. Парасюк у присутності представників багатьох ЗМІ, посилаючись на те, що Віктор Медведчук, будучи учасником мінських переговорів, не підтримує блокаду Донбасу, публічно заявив: «...Медведчука взагалі необхідно ліквідувати в Україні фізично, і цим повинна займатися Служба безпеки».
    «Такі дії В. Парасюка мають всі кваліфікуючі ознаки злочину, передбаченого частиною другою статті 2582 КК України, як публічні заклики до вчинення терористичного акту з використанням засобів масової інформації. Своїм рішенням Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію про вчинений народним депутатом В. Парасюком кримінального правопорушення, що полягає в публічних закликах до вчинення терористичного акту», — відзначили в «Українському виборі».
    У русі зажадали провести об'єктивне розслідування дій народного депутата В. Парасюка.
    Раніше Печерський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Національної поліції в розслідуванні кримінального правопорушення, вчиненого народним депутатом В. Парасюком, який публічно закликав до вбивства Віктора Медведчука, і зобов'язав Нацполіцію провести розслідування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору