ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нововведення з 1 квітня покликані мінімізувати терористичну загрозу в Європі: як це "аукнеться" на закарпатцях

    23 квітня 2024 вівторок
    108 переглядів
    Європа посилила контроль на своїх кордонах

    З 1 квітня країни-члени ЄС перевіряють всіх осіб при перетині зовнішніх кордонів у напрямку в’їзду та виїзду, навіть включаючи тих, що мають право вільного пересування.

    Інформацію звірятимуть у двох базах даних: Шенгенській інформаційній системі (SIS) і базі даних Інтерполу про викрадені і втрачені проїзні документи (SLTD). Усе це для того, щоб виявити осіб, які становлять загрозу для державної політики, внутрішньої безпеки або охорони здоров'я.

    Слід зазначити, що у постанові ЄС про почилення контролю є зауваження: якщо тотальні перевірки викликатимуть значні незручності та затори на кордонах, то держави-члени мають право «проводити лише цільові перевірки баз даних, за умови, що це не призведе до ризиків, пов'язаних з внутрішньою безпекою, політикою або міжнародних відносин держав-членів, або становитимуть загрозу для здоров'я населення».

    Що стосується повітряних кордонів, то держави-члени можуть проводити тільки адресні перевірки щодо баз даних на перехідний період 6 місяців з моменту вступу в силу цих правил. Цей термін може бути продовжений до 18 місяців, якщо виникнуть інфраструктурні проблеми.

    Особливу увагу приділятимуть громадянам третіх країн. А особи, які користуються правом на вільне пересування підлягають мінімальній перевірці, потрібній щоб встановити їх особу. Однак поправка відтепер погоджує зобов'язання проводити систематичні перевірки як на в'їзді, так і на виїзді громадян третіх країн, а також осіб, які користуються правом вільного пересування.

    До слова, віднедавна закарпатські митники почали вносити в базу всіх, хто перетинає кордон, а не тільки водіїв авто, чим спричинили формування черг на пунктах пропуску.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору