ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На площі Петефі в Ужгороді буде нова дорога і супермаркет (ПРОЕКТ)

    23 квітня 2024 вівторок
    95 переглядів
    Угорці виділяють на реконструкцію площі Поштової 120 мільйонів гривень

    Угорці виділяють на реконструкцію площі 120 мільйонів гривень.

    Більше десяти благодійних організацій та фондів в Угорщині відгукнулися на пропозицію української діаспори долучитися до фінансування проекту з реконструкції площі Петефі в Ужгороді.

    Як інформував 0312.ua, у 2016 році ужгородська мерія так і не змогла відібрати учасників конкурсу на реконструкцію однієї з центральних площ міста. Тож рішенням виконкому від 17 вересня оголошено новий конкурс на оновлення площі Петефі.

    «Інформацію про те, що можна долучитися до реконструкції площі в Ужгороді, названої в честь відомого угорця, миттєво підхопили в Угорщині, - розповів 0312.ua речник ГО «Угорщина-сусідам» Ласло Балог. – Особливо активно тема лобіюється представниками української діаспори, як мають тісні зв’язки з істеблішментом Будапешта. Окрім нашої організації, допомагати втіленню проекту у життя будуть ще з десяток угорських благодійних фондів. Загалом ми зберемо на це близько 4 мільйонів євро».

    Поки заявка на участь у конкурсі формується, над проектом працюють десятки українців в Угорщині, зокрема архітектори та підприємці.

    Реконструкція Петефі передбачає заміну верхнього покриття та усіх комунікацій площі. Навколо з’явиться європейська дорога, а сама площа буде викладена новою бруківкою.

    За задумом митців кожна п’ята бруківка буде промаркована трьома кольорами – червоним білим та зеленим, які нагадуватимуть кольори стягу Угорщини.

    Для пам’ятника Шандору Петефі з’явиться нове місце - у центрі площі - і він стане більший за розміром.

    5025-1.jpg

    «Наша ціль – не тільки оновити площу, зробити її зручною для водіїв та пішоходів, а й дати поштовх бізнесу та новим робочим місцям», - відзначає підприємець з Будапешта з українськими коренями Йосип Іванчо. – Зокрема, ми знаємо, що власники торгівельного гіганта «Теско» вже дали попередню згоду на участь у фінансуванні проекту реконструкції площі Петефі, за умови дозволу їм у майбутньому орендувати частину площі».

    Мова йде про ділянку перед будинком Побуту, яку ще нещодавно хотіли продати «під гаражі». За проектом, вона перетвориться на зручну автостоянку, яка буде безкоштовною для всіх водіїв, як це є перед «Теско» у Ніредьгазі чи Будапешті. Самий же будинок Побуту замінить супермаркет.
    5025-2.jpg
    Ідея угорських сусідів неабияк до вподоби ужгородцям.

    «Мені вже не треба буде їздити у Ніредьгазу і купувати кількамісячний запас улюблених «Туру руді», без яких реально важко. Якщо на Петефі буде «Теско», я купуватиму їх там щодня після роботи», - каже 24-річний Максим Коваль.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    И нафига нам вместо сквера стоянка ??????????? Да и для "Теско" самое место на окраине города, а не в сердце города !!!
    Что творится в городе ??? ВАНДАЛЫ !!!