ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Копії іноземних паспортів наших чиновників виставлять у Закарпатській ОДА

    29 березня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    В Ужгороді виставлять копії іноземних паспортів закарпатських чиновників

    Цикл виставок, започаткованих в атріумі споруди Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, продовжиться в понеділок відкриттям виставки копій документів, що засвідчують подвійне громадянство чиновників вищого ешелону влади Закарпаття.

    Про це повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

    Основу експозиції складуть документи, виявлені під час керування Закарпатською митницею ДФС України Володимиром Колесниковим. Останній, як відомо, є ставлеником Г.Москаля, а тому за вказівкою останнього протягом свого перебування на вказаній посаді збирав від підлеглих та працівників Держприкордонслужби України, що несуть службу на пунктах пропуску з Угорщиною, Словаччиною та Румунією, інформацію про подвійне громадянство ключових осіб закарпатського політикуму.

    Підставою для такого зацікавлення стало протистояння між Г.Москалем та очільником Державної фіскальної служби України, в контексті якого виникла потреба перевірити інформацію про наявність у Р.Насірова, окрім британського, паспорта громадянина Угорщини. Власне, копія цього документу, передана саме Г.Москалем також слідчим Національного антикорупційного бюро України, і відкриє виставку, котра, безумовно, викличе неабиякий інтерес закарпатців в контексті внесення до парламенту України законопроектів, які регламентують тему наявності громадянств інших країн в громадян України.

    Як інформують в Закарпатській ОДА, на виставці, з-поміж іншого, можна буде побачити угорські паспорти народного депутата України, голови товариства Угорської культури Закарпаття Василя Брензовича, першого заступника голови Закарпатської обласної ради від "КМКС - Партія угорців України" Йосипа Борто, очільниці Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ в Берегові та депутата Закарпатської обласної ради Ілики Орос, начальника відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА Йожефа Резеша, вже екс-заступника міського голови міста Чоп Оскара Балога, російський паспорт випускника Московського вищого військового командного училища Леоніда Кулика-Куличенка, котрий ближчим часом буде призначений на посаду начальника відділу запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органими Закарпатської обласної ОДА.

    «Альтернативи прийняттю законопроекту про подвійне громадянство немає. Нині йдеться вже не про те, треба чи не треба його прийняти, а те, до яких категорій населення України його буде застосовано - до всіх, чи лише до чиновників, народних депутатів тощо. А тому я, користуючись наданими мені повноваженнями, уже зараз зроблю це питання максимально публічним», - наводить прес-служба слова Г.Москаля.

    При цьому очільник Закарпатської ОДА призупинив своє громадянство Румунії та, схоже, продає свою квартиру в Бухаресті, яку вніс до своєї електронної декларації.

    У червні минулого року Г.Москаль зобов'язав голову Берегівської РДА звільнити начальника Берегівського районного управління освіти, молоді та спорту Василя Лендєла, оскільки той отримав громадянство Угорщини, перебуваючи на державній службі.

    Тоді Геннадій Москаль закликав усіх держслужбовців, які мають подвійне громадянство, звільнитися з роботи до 1 травня 2016 року.

    Г.Москаль посилався на закон "Про державну службу" у новій редакції, яким передбачено, що однією із підстав для припинення державної служби є набуття держслужбовцем громадянства іншої держави.

    5007-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору