ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Основні правила засмаги, про які повинен знати кожен

    19 квітня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Декілька порад щодо правильної засмаги

    Настало довгоочікуване тепло, хтось вже шукає підходящі путівки для відпочинку, а багато хто, з приходом весни вже кілька разів вирушали на курорти. Настав час відпусток, відпочинку, прогулянок, засмаги на пляжі.
    Жінки завзяті любителі полежати на теплому піску під променями яскравого сонця, отримуючи красивий шоколадний загар. На перший погляд це райська картина, але варто задуматися про те, що ці яскраві промені можуть призвести до захворювань.
    Якщо не захистити свою шкіру від впливу сонця, в підсумку, це може серйозно нашкодити організму.
    Сьогодні, портал дає кілька порад для тих, хто вже подумки або фізично засмагає на пляжі.
    Вітамін Д необхідний для стабільної роботи організму. Він міститься в сонячних променях. У зимовий час ми часто відчуваємо дефіцит сонячного проміння, який пізніше згубно позначається на здоров'ї. Влітку вітамін Д можна отримати в повній мірі, але варто пам'ятати, що ця міра повинна бути розумною. Вітамін Д сприяє обміну речовин кальцію в організмі, фосфору, магнію. Щоб отримати денну дозу вітаміну Д, досить перебувати під променями сонця всього лише 15 хвилин.

    Перевищуючи цей час, можна піддати організм сонячної радіації, а шкіру – опіків. У зв'язку з цим, необхідно користуватися сонцезахисним кремом з відповідним фактором захисту, а в інший час намагатися знаходиться в тіні.
    Поради правильної захисту:
    Вибираючи крем, необхідно враховувати тип шкіри. Найбільше до обгорання схильні люди, що мають світлу шкіру, світле, русяве або руде волосся, блакитні або зелені очі. Але в будь-якому випадку, лікарі-онкологи рекомендують користуватися сонцезахисним засобом з фактором захисту не менше 50.
    Рекомендується засмагати в ранковий час, коли сонце не дуже активне: до 11 годин. У вечірній час після 16 годин. Ніколи не перебуваєте під відкритим сонцем, старайтеся частіше йти в тінь. Періодично потрібно охолоджувати шкіру, повністю поринаючи у воду (море, річку, озеро).
    Кому не можна засмагати?
    Не можна засмагати вагітним жінкам. Це не означає, що походи на пляж під повною забороною. Ви можете перебувати постійно під шезлонгом. Людям, з захворюванням серцево-судинних захворювань не рекомендується перебувати довгий час під сонячними променями, а так само людям хворим на рак або схильним до ракових захворювань.
    У кого велика кількість родимок на тілі, так само не рекомендується перебувати під прямими сонячними променями.
    Онкологи рекомендують виконувати всі правила засмаги, а також обмежувати час прийняття сонячних ванн у зв'язку з ризиком розвитку меланоми.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору