ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У молодшій та середній школі здаватимуть ЗНО

    24 квітня 2024 середа
    94 переглядів
    Для початкової школи ЗНО стане методом оцінювання якості освіти

    Міністерство освіти і науки збирається запровадити зовнішнє незалежне оцінювання в початковій і середній школі.

    За словами віце-президента Київської школи економіки, колишнього заступника міністра освіти Інни Совсун, відповідно до законопроекту "Про освіту" передбачається перехід на 12-річне навчання. При цьому останні три роки навчання в старшій школі стануть профільними.
    Щоб вступити до старшої школі необхідно буде скласти незалежний іспит. Вступ до престижних шкіл також здійснюватиметься на підставі конкурсу.
    Отже, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). Він проводитиметься на основі процедур, аналогічних до ЗНО. Таким чином можна гарантувати незалежність та об'єктивність проведення і визначення результатів.
    У початковій школі завдяки ЗНО планують проводити моніторинг якості освіти.
    Як розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, задля максимально ефективних результатів, дослідження проводитиметься не на всій сукупності учнів, а лише на вибірці.
    Згідно з підрахунками, до моніторингу залучатимуть 6 тисяч четвертокласників (яких в Україні всього близько 400 тисяч).
    "Цього достатньо, аби виявити тенденції у початковій школі з точки зору формування читацьких та математичних компетенцій випускників. Це будуть хороші дані для аналізу Міносвіти, Національній академії педагогічних наук України тощо", - зазначив Карандій.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору