ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цікаві факти про Карпати, які здивують кожного

    23 квітня 2024 вівторок
    48 переглядів
    Карпати, місце де повинен побувати кожен

    Скільки місць в Україні ми бачили, але ця країна не припиняє дивувати своїми красивими місцями. У кожному місті, селищі, селі є свої особливості, пам'ятники культури, архітектури, безліч мальовничих районів, які не залишають без уваги будь-яких туристів. Але є і особливі місця, де мріє побувати кожен.
    Сьогодні ми поговоримо про Карпатах. Дуже багато людей мріє побувати в Карпатах. Це одне з найпопулярніших місць для туристів, любителів краси та екстремального виду спорту.
    Карпати славляться своєю красою природи, високими горами і своїми традиціями. Потрапивши в Карпати, створюється відчуття, що ти знаходишся десь на окремому шматочку світу.
    Самий високогірний місто в Карпатах - Рахів. Середня його висота становить 820 м над рівнем моря. Цьому місту належить ще один рекорд - найбільший перепад висоти між вулицями - 600 м: від найнижчої (400 м) до найвищої 1000 м.
    Самий високогірний населений пункт - село Віпчина Чернівецькій області, розташований на висоті 1100 м над рівнем моря.
    Найбільш високогірне місто - Рахів. Середня його висота становить 820 м над рівнем моря. Цьому місту належить ще один рекорд - найбільший перепад висоти між вулицями - 600 м: від найнижчої (400 м) до найвищої 1000 м.
    Карпати мають свої особливості, цікаві факти, які цікаво було дізнатися. Виявляється, перша складена геологічна карта в Україні була саме місцевість Карпат.
    Селятин на Буковині - саме грозове місце України. 45 днів в році - грозові. Великий Березний - 43, Рахів - 41 день на рік. Селятин також відомий найтривалішою грозою. У 1948 р вона почалася 10 червня о 15:30 і закінчилася 12 червня о 4:30, тобто тривала 37 годин.
    Найдавніше дерево в карпатських лісах - ялина. Її походження пов'язане з крейдяним періодом мезозойської ери. В Україні відомо два дикорослих види ялин - звичайна та гірська.
    Найдовший тунель - залізничний тунель Бескид на відрізку Скотарське, довжиною 1747 м, споруджений в 1887 р
    Сама високогірна конструкція була встановлена ​​в 1996 році на г. Говерла, на якій розміщено державні символи - жовто-синій прапор і тризуб.
    В ході розкопок на території Івано-Франківської області було знайдено останки тварин кінця льодовикової доби. Це сталося в 1907 році. Серед знайдених останків, вчені змогли довести, що це останки мамонта, носорога, гігантського оленя, різних видів птиці.
    Село Старуня займає почесне місце найбільш сейсмоактивної місцевості. Висока сейсмочутливість проявляється в появі тріщин, провалів, рості порогів й невеликих водоспадів,, активній динаміці газовиділення, а також в нерівномірному піднесенні - близько 1 м за сім років. Село потерпає від землетрусів, які відбуваються в Румунії, Німеччини, Італії, на Кавказі і в середній Азії, тому село є унікальним місцем для вивчення змін динаміки землі і формування нових корисних копалин.
    Найвище розташований вокзал - станція «Бескид», що побудована на висоті 790 м над рівнем моря
    Найбільше гірське озеро - Синевир в Межигірському р-ні Закарпатської області (басейн Тереблі). Площа 7 га, глибина - до 24 м. Сильний землетрус, або, можливо багатовікові вивітрювання викликали обвал скель, які і загатили долину гірського потоку й утворили озеро на висоті 989 м над рівнем моря
    На всій території Карпат знаходиться безліч туристичних баз відпочинку, санаторіїв, куди можна поїхати для оздоровлення. Взимку в Карпатах максимальну кількість туристів, які захоплюються або професійно займаються зимовими видами спорту.
    Поїхавши в Карпати можна відпочити душею і тілом. У будь-який час року, Карпати користуються попитом українських та іноземних туристів. На слова важко описати всю красу Карпат, це саме те місце, куди постійно хочеться повертатися.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору