ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Банкова лякає угорців!" - Віктор Балога про реакцію МЗС на заяву Жолта Шем’єна

    18 квітня 2024 четвер
    71 переглядів
    Віктор Балога: "Зараз Банкова лякає угорців"

    22 березня МЗС України відреагувало на заяву Віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна про створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах. Позицію МЗС прокоментував народний депутат Віктор Балога.

    "Якщо влада слабка, то все на що вона здатна – це на заяви з обтікаючими формулюваннями про «добросусідські відносини» з Угорщиною, – написав політик на своїй сторінці у Фейсбуці. – Зі свого боку, я впевнений, що далі заяв угорських високопосадовців справа не піде, але це не означає, що не потрібно працювати з факторами, які є передумовою для таких слів".

    Депутат також висловив свою думку щодо того, як українська влада повинна будувати відносини з сусідньою Угорщиною. "Перш за все влада має бути щирою у стосунках з угорцями, а не лише використовувати їх на виборах. Для початку – відновити, так званий, Притисянський виборчий округ, який існував до 2002-го року. Це дозволить угорській меншині мати свого представника в парламенті і значно зніме можливе напруження у стосунках з Будапештом, – вважає народний обранець. – Спільно з Угорщиною, з залученням коштів Євросоюзу, розбудовувати інфраструктуру територій компактного проживання угорців і розвивати всю область, так як це вигідно Україні і нам в першу чергу, щоб угорці не залишали державу".

    Згадав нардеп і про проблему подвійного громадянства. Зауважив, що українська влада має нарешті це вирішити питання. "Зараз Банкова лякає угорців, що їм треба визначатися з паспортом. Я ж пропоную цивілізований сценарій: заборонити подвійне громадянство для всіх, хто перебуває у виконавчій і представницькій владі, разом із тим, дозволити його для простих людей, що є нормальною практикою у багатьох цивілізованих державах. Скажу більше, напруга виникає через те, що влада не відчуває не лише угорців, тому й виникають такі заяви", – підсумував Віктор Балога.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору