ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ситуація з ямами на автошляхах України стане ще гіршою...

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    Глава «Укравтодору»: ситуація з ямами на дорогах стане гіршою

    Через нестачу коштів, що виділяються на ремонт доріг, ситуація з ямами на дорогах може погіршитися наступного року.

    Таку думку висловив глава Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

    «Це найгірша ситуація, і виникла вона внаслідок того, що в останні роки дороги не ремонтувалися. Якщо доріг 170 тис. км, а в рік ремонтувалося 400 км, ось і результат. Не потрібно бути генієм, щоб це зрозуміти», - уточнив Новак.

    Він зазначив, що іншим фактором є погодні умови, особливо падіння температури нижче нуля. За словами Новака, температура повітря за зиму була нижче нуля 53 рази.

    «Кожен, хто вчив у школі фізику, розуміє, що відбувається з водою при зміні температур і як це руйнує дороги. У Польщі - такі ж погодні умови, просто там дороги в кращому стані, а ремонти проходять із застосуванням новітніх технологій», - уточнив Новак.

    Також глава агентства не виключив, що в наступному році ситуація з ямами на дорогах може погіршитися.

    «Може і так. Я не хочу нікого обманювати: немає грошей на ремонт в необхідному обсязі, є проблема в засобах і на середній ремонт. Якщо ми хочемо за 5-10 років вирішити проблеми ям на дорогах, потрібно відремонтувати всю мережу. Якщо ми будемо ремонтувати 5-6 тис. км на рік, через 10 років забудемо про ямах, але у нас все одно залишиться проблема з ремонтами. Цей процес безперервний», - зазначив Новак.

    За даними Мінінфраструктури, в 2017 році Укравтодор планував ліквідувати ями і вибоїни на близько 30 тис. км українських автошляхів за 2 мільярди гривень, передбачених в державному бюджеті на це, проте пізніше в відомстві заявили, що із закладених в бюджеті коштів безпосередньо на ремонт залишиться лише близько половини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору