ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Уздовж дороги на закарпатській Перечинщині - доглянутий ліс

    18 квітня 2024 четвер
    69 переглядів
    Перечинський держлісгосп інформує...

    Лісівники Перечинського держлісгоспу поставили перед собою завдання - планується виконати очищення лісу вздовж автомобільної дороги.

    На сьогоднішній день розпочато виконання робіт з очищення лісу в Дубриницькому лісництві у 28 кварталі дорогою Ужгород-Самбір-Львів, а саме між населеними пунктами Зарічево та Дубриничі. Планується проведення такої рубки у Перечинському лісництві, а саме в 28 та 34 кварталах. У Порошківському лісництві в 36, 37 та 38 кварталах та в Тур’янському лісництві в 9, 21, 25, 30 та 31 кварталі вирубка небезпечних дерев вже проведена. Вищенаведені рубки були погоджені з Перечинською районною державною адміністрацією та службою автодоріг.

    «Якщо за лісом не доглядають, він перетворюється, по суті, в непрохідну хащу, - прокоментував ситуацію директор Перечинського лісового господарства Ярослав Кополовець. - І така вирубка небезпечних дерев, в першу чергу, мінімізує можливість падіння на проїжджу частину пошкоджених та хворих дерев, які повисли над дорогою, а також дозволить освітлити дороги, тим самим покращуючи рух автотранспорту та видимість вздовж доріг».

    «Технологія очищення з елементами ландшафтної рубки здійснюється в кілька основних етапів. Перший - підготовчий, це визначення обсягів робіт, відведення ділянки, позначення небезпечних дерев на місцевості, а головне - забезпечення техніки безпеки, адже робота в першу чергу пов'язана з рубкою сухостою, розкряжуванням вже повалених і зрубаних дерев. Другий етап - прибирання сухостійних чагарників і аварійних дерев для зниження класу природної пожежної небезпеки. А надалі це збір, розпилювання мертвої деревини. Частково загиблі дерева необхідно залишати в лісі, адже вони повинні перегнити і сформувати родючий шар для підгодівлі дерев поживними речовинами. При цьому не зачіпаються живі дерева та чагарники, якщо вони не становлять небезпеки», - додав директор держлісгоспу.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору