ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Крайова депутатська комісія з питань охорони здоров’я засідала сьогодні в Ужгороді (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    У п’ятницю в облраді засідали депутати-медики

    10 березня у депутатській залі облради відбулося засідання профільної комісії з питань охорони здоров’я, яке провів заступник голови комісії Василь Скрип. У ході обговорення важливих питань, які розглядатимуться 23 березня п.р. під час другого пленарного засідання шостої сесії, також участь взяв перший заступник голови облради Йосип Борто.

    Найперше розглянули профільні питання. Серед яких - про внесення змін до трьох пропонованих регіональних програм, а саме: до Регіональної програми «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2020 року»; до Обласної програми забезпечення жителів області, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2016 – 2020 роки. В цих програмах йдеться про розширення списку розпорядників та її виконавців. Щодо внесення змін до Програми розвитку та вдосконалення нефрологічної служби в області на 2016 – 2020 роки. За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Марковича, є залишки цільових коштів, а це -26,6 млн грн., які як перехідні необхідно затвердити за цією цільовою програмою. Він також інформував, що в рамках затвердженої концепцію реформи системи охорони здоров'я розглядається питання створення національного страховика і робота оператора цих коштів держбюджету ляже на плечі департаменту охорони здоров’я. Першою на новий принцип фінансування медичної сфери перейде первинна ланка.

    Розглянули також виконання Програми забезпечення медикаментами ветеранів війни, виробами медичного призначення та проведення безкоштовного зубопротезування пільгової категорії населення області на 2011 – 2016 роки.

    Уважно підійшли депутати до блоку проектів рішень щодо соціального захисту громадян. Зокрема, про внесення змін та доповнень до Програми зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року; про внесення змін до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2014 – 2017 роки; а також про хід виконання Обласної комплексної програми на 2015 – 2017 роки щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих.

    У першій програмі мова зайшла про заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб тощо. Принагідно депутати цікавились, скільки загалом на сьогодні внутрішньо переміщених осіб у нашому краї. На що заступник директора департаменту соцзахисту населення ОДА Наталія Омелянюк зазначила, що на Закарпатті таких осіб, які звернулися за допомогою на покриття витрат за житло, є близько 4 тисяч. «Ми маємо право надавати допомогу таким, в кого нема коштів на депозитних рахунках, доходу, власного майна. Перевіряючими органами були виявлені порушення через недостовірні дані, надані заявниками. І такі факти мали місце майже по всій Україні, а тому Кабмін розробив відповідний порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання чи перебування» - зауважила вона.

    Свої слушні думки висловили Василь Скрип, Іван Курах, Йосип Борто та ін.

    Активно обговорили листи та звернення, що надійшли на адресу комісії, а також її план роботи на 2017 рік.

    Також предметом детального депутатського аналізу стали проекти рішень, що пропонуються до порядку денного другого пленарного засідання 6-ої сесії з питань освіти, житлово-комунального господарства, охорони навколишнього середовища, культури, спорту, а також звіти про виконання програм за 2016 рік тощо.

    Усі виловлені слушні пропозицій, зауважень та доповнень будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради.

    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору