ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Краща вчителька — з Берегівської п’ятої школи! (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    126 переглядів
    Берегово.“Учитель року-2017” у номінації “Початкова освіта” Раїса Кушиль

    Учитель початкових класів Берегівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 із поглибленим вивченням англійської мови ім. Т. Г. Шевченка Раїса Кушиль має два девізи: життєвий і шкільний, які поєднані однією метою – бути на бистрині та зріти тільки вперед!

    Із вельми гарною місією днями навідалися до школи № 5 ім. ім. Т. Г. Шевченка (початкові класи) із поглибленим вивченням англійської мови начальник міськуправління освіти Едіта Бабяк, провідні спеціалісти цієї державної установи Андреа Дзерин, Сергій Семйон, голова профспілкового комітету берегівських педагогів Марія Бубняк. Мета їхнього візиту – урочисто привітати учительку Раїсу Кушиль із недавньою перемогою в обласному конкурсі (вшанування лауреатів відбулося в Закарпатському палаці дитячої та юнацької творчості “Падіюн” 16 лютого ц. р.). Цей талановитий і відданий улюбленій справі педагог посіла ІІ місце в обласному турі Всеукраїнської першості “Учитель року-2017” у номінації “Початкова освіта”.
    Керівник початкової ланки цього навчального закладу Людмила Терпай (заодно вона є заступником директора ЗОШ № 5) у коротенькому інтерв’ю для преси сказала: “Педагогом Раїса Анатоліївна працює майже 20 років. Серед учнів і батьків здобула неабиякий авторитет, повагу”. Цього року у неї 3-й клас, але невеличкий – усього 17 хлопчиків і дівчаток. Хоча в попередньому випуску школяриків було більше – аж двадцять сім. Більшість з-серед них – угорці чи зі змішаних сімей, однак перевагу віддали саме цьому педагогу. Пані Раїса любить школу, дітей, тож без найменшого перебільшення – у цій навчально-виховній царині знайшла своє покликання.
    – І взагалі, ми дякуємо Раїсі Анатоліївні за її важелезний труд, за те, що вчительською працею прославила навчальний заклад на теренах усього краю, – мовить Людмила Борисівна. – А ще виносимо вдячність колективу початкових класів за те, що не був осторонь при підготовці та на основних етапах конкурсу, всякчас підтримував колегиню морально та постійно ділився творчими ідеями. У такі моменти дуже важливо людині відчувати міцний тил, плече колег. Приємно усвідомлювати, що ми – єдина команда. Надзвичайно втішно було чути зі сцени в Ужгороді назву нашого міста і назву нашої школи…
    Якщо вже говорити про сам конкурс педагогічної майстерності, то слід сказати, що попередньо його учасники пройшли декілька етапів: і перевірку фахової підготовки, і володіння методикою викладання предмета, майстер-класи, проведення відкритих уроків у школах обласного центру тощо. Принагідно зазначимо, що перше місце в цій номінації виборола Вікторія Щубелка з ужгородської школи № 12.
    Відрадно, що така перемога є не першою вчительською нагородою у цій середній школі. Торік учителька англійської мови Віолетта Македон стала переможницею всеза¬карпат¬ської першості. А невдовзі стала ще й лауреатом національного конкурсу, оголошеного Міністерством освіти України. Відтак із рук Президента П. Порошенка була удостоєна найвищої відзнаки, ставши заслуженим учителем України. І це – у тридцять три!
    Однак і це ще не все із послужного списку п‘ятої міської одинадцятирічки. Минулий рік виявився для неї, кажучи образно, зоряним. По-перше, біля керма навчального закладу став Олександр Фатула. По-друге, школа з торішнього літа носить ім‘я видатного українця Тараса Шевченка. Третя завойована сходинка слави – це перемога “англійчанки” В. Македон і друге місце вчительки початкових класів Р. Кушиль. Звісно, є у школі чимало інших освітянських досягнень...
    – Ось такі вони, учителі та їхні корисні справи однієї окремо взятої берегівської школи, – підсумовує візит до цієї одинадцятирічки навдивовижу зичлива очільниця освітньої сфери цього прикордонного міста Едіта Бабяк.
    Михайло ПАПІШ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору