ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатським породіллям підвищать виплати по народженню дитини втричі!?

    25 квітня 2024 четвер
    100 переглядів
    Кабмін хоче підвищити виплати по народженню дитини в 3 рази

    За три роки населення України скорочувалася стрімкими темпами і досягло 318 тисяч чоловік, і Україна встановила антирекорд по демографії в Європі, тому уряд ставить перед собою найсміливіші завдання по збільшенню народжуваності в країні.

    За словами Володимира Пилипенка, депутата з партії «Відродження», Верховна Рада розглядає питання про повернення старої системи виплат за народження дітей, при якій при народженні кожної нової дитини в сім‘ї сума виплати помітно зростає.

    «За народження первістка ми плануємо виплачувати 60 тисяч гривень, якщо в сім’ї з‘являється друга дитина, сума буде збільшена до 80 тисяч гривень, за третю і більше – до 130 тисяч», — наголосив Пилипенко.

    Цей законопроект вже зареєстрували. Крім того, депутати наполягають на тому, щоб в Україні з’явилася колишня система виплат по догляду за дитиною до трьох років, при цьому суми пропонують прив‘язати до прожиткового мінімуму. За словами експертів в області демографії, число українців у країні зараз повністю залежить тільки від держави – вона має дбати про молоді сім’ї, і вони не повинні боятися майбутнього. Мова йде не тільки про виплати на дітей, але і про своєчасне надання місць у дитячих садках, а також про якість медицини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору