ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лікарям швидкої підготували нові обов'язки

    20 квітня 2024 субота
    88 переглядів
    Реформа у медицині: що нового придумали для швидкої допомоги

    В Україні на лікарів швидкої допомоги очікують істотні зміни – у Міністерстві охорони здоров'я вже підготували план майбутньої реформи.

    Згідно рекомендацій МОЗ, потрібно скоротити час прибуття до пацієнта, адже із поки що у мобільності є деякі недоліки. В середньому медики сільської місцевості можуть приїхати не раніше ніж за 20 хвилин, але після реформування повинні встигнути за 10 хвилин. Критерії для міста також зміняться – від 4 до 8 хвилин.

    Планується також забезпечити фахівців сучасним обладнанням - GPS-навігаторами та диспетчерським складом, щоб скоординувати та пришвидшити роботу.

    З цією метою створять спеціальні кол-центри, за допомогою яких пацієнти зможуть отримати консультацію.

    Втім, самі лікарі ставляться до таких змін дещо песимістично, адже вважають їх просто нереальними.

    На думку київського фельдшера Інни Дудник, з урахуванням заторів на столичних дорогах не можна приїхати на виклик за 8 хвилин, а в селах ситуація і взагалі критична – більшість доріг не заасфальтовані, тому дістатися туди навіть за півгодини часто не вдається.

    Представники МОЗ запевняють, що найближчим часом відкриватимуть нові відділення, які розділять на кілька профілів, тому працювати стане легше. Але про оновлення автопарку, яке потребує десятки мільйонів гривень, поки що не йдеться. Лікарям доведеться їздити на старих машинах, поки у відомстві не знайдуть інвесторів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости