ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чергова реформа: щоб знизити тарифи, їх потрібно підняти

    26 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Тарифи на електроенергію будуть піднімати

    Ціна електроенергії для населення і так дешевше ринкової її вартості, тому найближчим часом, навіть зважаючи на значне здешевлення вітчизняної електрики, про зниження тарифу говорити недоцільно.

    Про це повідомив глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк.

    Більш того, за словами керівника НКРЕКП, поетапне підвищення тарифів, яке завершилося лише 1 березня 2017 року, було заплановано ще в коаліційній угоді і зафіксовано у відповідній постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики, відповідно, воно не переглядалося з 2015 року.

    За цей час, за словами Вовка, істотно (майже в 2 рази - з 14 до 27 гривень) змінився курс долара США, до якого, власне, прив'язана вартість всіх ресурсів, необхідних для виробництва електроенергії. Таким чином, виходить, що навіть діючий нині тариф у черговий раз став "необгрунтовано низьким".

    На підтвердження своїх висновків, глава НКРЕКП навів також аргументи про те, що український тариф на електроенергію - найнижчий в Європі, в напрямку якої, як він підкреслив, ми рухаємося. При цьому, ясна річ, він не згадав про середній і мінімальний дохід на душу населення в Україні і будь-якій іншій країні, з якою порівнянював.

    Більш того, як зазначає Вовк, сьогоднішня вартість електрики в нашій країні, якщо міркувати в доларовому еквіваленті, насправді практично в 2 рази нижча, ніж була в 2013 році. Цей його аргумент - також не базувався на показнику рівня доходів наших співгромадян в позначені періоди.

    З огляду на, наведені вище аргументи, цілком природно могло скластися враження про те, що глава НКРЕКП натякає на те, що новий виток підвищення вартості електроенергії - не за горами. Однак, сам Дмитро Вовк, у відповідь на пряме запитання про те, чи варто українцям до цього готуватися, ухильно відповів, що "це питання - поки не обговорюється".

    Нагадаємо, з 1 березня 2017 року відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики, населення платитиме по 90 копійок за кіловат при споживанні до 100 кВт/год. Ті, хто перевищив цей ліміт - заплатять 1,68 грн.

    Багатодітні та сім'ї з прийомними дітьми зможуть розраховуватися за електрику за фіксованою ціною 90 копійок за кіловат незалежно від обсягів споживання.

    Громадяни, які проживають в багатоквартирних не газифікованих будинках, заплатять по 90 копійок за кВт при споживанні до 3000 кВт/год. При перевищенні ліміту, вартість складе 1,68 грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору