ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Чекістськими повіями" назвав жінок радник Петра Порошенка!

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    8 Березня — "день чекістських повій"?

    Радник президента України Юрій Бірюков, який наразі очолює миколаївську територіальну організацію пропрезидентської партії Блок «Солідарність» назвав 8 березня «днем чекістських повій».

    Про це на сторінках одеського видання «Таймер» повідомила миколаївський журналіст Дарина Ткаченко.
    «Я не відзначаю свято чекістських повій — так відповів Юрій Бірюков на моє прохання Дар’ї виступити у ролі експерта для опитування видання «NikLife» щодо створення «Рейтингу впливових жінок Миколаївщини» до 8 березня».

    Дарина Ткаченко зазначила, що таке ставлення до свята її обурило. «Я, звичайно, не з образливих, але таке порівняння всіх жінок, які відзначають 8 березня як Міжнародний жіночий день разом з ООН, а не радянське свято, з повіями мене образило. І я вже не кажу про манеру спілкування співрозмовника. Тому такі слова радника Президента розцінюю як неповагу до жінок і сексизм », — написала вона в своєму блозі.

    Між тим, навіть говорячи про свято радянських жінок термін «чекістські повії» не є коректним в жодному сенсі. Отже, й мати самого пана Бірюкова святкувала цей день принаймні у радянські часи.

    Нагадаємо, що Міжнародний жіночий день відзначається щорічно 8 березня в пам’ять про маніфестації робітниць швейних фабрик в Нью-Йорку в 1857 році. Тоді жінки вимагали адекватних умов праці та 10-годинного робочого дня, адже працювали вони по 16 годин на добу. Крім того, працівниці вимагали надання їм загального виборчого права. Статус міжнародного свято придбав в 1975 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН і в відзначається щорічно, як Міжнародний день боротьби за права жінок.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору