ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Повернення до старої системи закупівель ліків небезпечне для українців

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    В Україні досі немає прозорої системи із продажу ліків

    В Україні, попри спроби МОЗ реформувати фармацевтичну галузь, досі немає прозорої системи із продажу ліків – активісти не мають доступу до переліку цін, щоб порівняти їх із міжнародним ринком.

    Розповів представник громадськості в складі координаційної ради з питань реформування охорони здоров'я Дмитро Шерембей.

    За його словами, вся інформація щодо імпортних препаратів повинна бути відкритою, адже необхідні документи для цього вже представлені у Кабмін.

    Активіст зазначив, що заяви Уляни Супрун щодо заощадження на іноземних вакцинах потрібно підтвердити документально, адже мова йде про чималу суму – близько 3 мільйонів доларів.

    На думку Шерембея, протягом останнього року чиновники присвоїли собі левову частку цих грошей, щонайменше 2 мільярди. Зробити більш відкритою галузь фармацевтики він пропонує за рахунок громадських ініціатив: наприклад, повністю відмовитися від послуг неприбуткових організацій, опублікувати перелік контрактів на закупку ліків на сайті МОЗ, а також забезпечити українців дешевими препаратами.

    "Більше сотні країн світу використовують систему міжнародних закупівель", - додав він.

    Головною проблемою експерт вважає відсутність надання допомоги людям з онкологічними хворобами. Більшість таких клінік перевели у так званий режим "самоокупності", тому вони не мають змоги забезпечити всіма необхідними медикаментами і обладнанням.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору