ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Власникам нерозмитнених авто запровадять штрафи

    28 березня 2024 четвер
    73 переглядів
    Планують ввести більш жорсткі правила для власників не розмитнених авто

    В Україні через зростання обсягів тіньового ринку найближчим часом планують ввести більш жорсткі правила для власників не розмитнених авто. Відповідні дані оприлюднила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

    Згідно статистики, в країні нараховується близько 50 тисяч машин з іноземними номерами, втім насправді ця цифра занижена: активісти стверджують, що їх кількість перевищує мільйон одиниць. Єдиним легальним способом узаконити їх перебування можна тільки за рахунок внесення змін до законодавства, які б регулювали транзитний імпорт.

    На думку Южаніної, у випадках тимчасового ввезення авто, які дають права на рік користування у межах України, варто залучити співробітників Національної поліції: вони повинні контролювати протермінування, накладати штрафи та перевіряти їх сплату.

    Втім, самі правоохоронці до такого нововведення ставляться не дуже оптимістично. Неможливість його втілення аргументують тим, що через брак ресурсів та технічного оснащення на дорогах усіх порушників відслідкувати не вийде. Крім того, це може стати ще одним джерелом для корупціонерів, які отримають кілька сотень євро на місяць за те, щоб закрити очі на нелегальне авто.

    Голова комітету ВР стверджує, що допомогти визначити точну кількість таких машин повинна митниця, яка має зібрати і подати всі дані про ймовірну кількість імпортних автомобілів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору