ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Морську воду перетворять на ядерне паливо

    20 квітня 2024 субота
    90 переглядів
    Джерело ядерного палива – уран вчені планують видобувати із морської води

    Джерело ядерного палива – уран вчені планують видобувати із морської води. Така технологія може стати економічно вигідною для прибережних країн.

    Спосіб видобутку урану, розчиненого у морській воді представили науковці із Стенфорського університету в Каліфорнії.

    Прогнозується в найближче десятиліття збільшення кількості атомного виробництва більш ніж на 60%. Тому питання у нових джерелах видобутку основного елементу ядерного палива у виробництві електроенергії - ізотопу U-235 стоїть особливо гостро.

    Оскільки не кожна країна має запаси цього елементу, а також видобуток урану є досить затратним та негативний для екології, вчені розробили новий більш ефективний та рентабельний спосіб видобутку ядерного палива.

    Виявилося, що у морській воді міститься величезна кількість урану. Такий спосіб видобутку є екологічним. Проте для вилучення з морської води буде потрібна величезна переробка цієї води.

    "Концентрація мізерна, близько однієї-єдиної крупиці солі, розчиненої в літрі води. Но океаны настолько велики, что если мы можем извлечь эти крупицы с минимальными затратами, то у нас будет бесконечное количество урана", - заявив вчений Йи Цуй.

    За оцінками фахівців, у водах Світового океану розчинено близько 4,5 мільярдів тон цієї речовини, що може забезпечити потреби населення планети на кілька тисяч років.

    За словами вчених, якщо проект нового способу видобутку покаже гарні результати, він стане конкурентом з традиційними способами видобутку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору