ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зубожіння загнало українців у кредити

    19 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Українці частіше стали розраховуватись картками

    2016 року українці використовували банківські картки під час купівлі продуктів і речей на 30% частіше, ніж у попередні роки, порахували статисти Національного банку України.

    Всього з карткових рахунків українців було виконано операцій за рік на 1,6 трлн. грн. Станом на початок року в Україні 32,4 млн активних діючих платіжних і кредитних карток. Це на 1,5 млн більше ніж минулого року.

    "Це цивілізаційні речі. З кожним роком все більше людей переходять на розрахунок готівкою і більше торговельних мереж обладнують свої точки терміналами", - каже порталу економіст Олександр Бойко.

    За його словами, частка розрахунків електронними грішми в Україні росте не через ті чинники, в яких вона збільшується у інших країнах, й не через політику НБУ.

    "У Південній Кореї ще сім років тому число терміналів у торговельних точках було на 60 відсотків більшим ніж у нас зараз. У Нідерландах частка розрахунків картками ще два роки тому була у відсотковому співвідношенні більшою, ніж зараз у нас. У розвинених країнах кількість розрахунків електронними грішми росте з ініціативи влади. У такий спосіб хочуть оптимізувати стягнення податків, зменшити корупційну складову в суспільстві", - говорить фахівець.

    В Україні, за його спостереженнями, люди більше стали платити картками через дві речі — спритність банків і фінансову скруту.

    "Свого часу угоди про карткові рахунки оформили практично всі роботодавці. Але люди не часто розраховувалися картками, переважно знімали за один раз всю зарплату. А коли гривня знецінилася у кілька разів, коли вже нічим стало платити за комуналку, українці стали частіше оформлювати кредитки й розплачуватися ними. Проте навіть така збільшена активність у користуванні картками не змусила владу примусити торговельний бізнес купити термінали", - зазначає Олександр Бойко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору