ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поведінка наших циган і членів їхніх сімей не робить честі Закарпаттю!

    29 березня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Як закарпатські роми їздять на заробітки

    Незважаючи на холоднечу, одягнені вони досить легко… Кажуть, що шукають заробіток, аби вижити, бо на роботу їх ніхто не бере…

    Хоча роботодавців можна зрозуміти, адже працювати вони не хочуть, та й якість зробленого є низькою. Для прикладу візьмемо тільки ужгородських прибиральників.
    Дивно, але закарпатських ромів чимало в кожному українському обласному центрі. Всі знають, звідки вони приїхали. І найгірше, що поруч із ними діти, які мешкають у просто жахливих умовах.
    І їхня поведінка зовсім не робить честі нашій області.
    Поводяться наші смагляві земляки досить нахабно, випрошують гроші нав’язливо, якщо людина не дає. Погрожують проклясти. На багатьох це наводить страх. Особливо на жінок.
    Якщо раніше роми пропонували погадати, вдавалися до хитрощів, або «тиснули» на жалість перехожих, то зараз просто просять гроші. І роблять це нав’язливо, переслідують своїх «жертв» до тих пір, поки не отримають бажаного, можуть навіть плювати на людей, або поки не нарвуться на відверту грубість.
    Львів’янка пані Марія про зустріч із закарпатцями не найкращої думки. Жінка запевняє, що з одного боку їй шкода людей, які опинилися у складних життєвих обставинах, а з іншого – її вражає їхня нахабність.
    «Вони не пропонують за певні кошти щось зробити, а просто клянчать певну суму. Коли їм даєш, скажімо, гривню, починають докоряти, що мало, треба ще. Якщо не даєш взагалі, доганяють посеред вулиці і кричать: «Щоб у тебе ніколи грошей не було!», – ділиться думками жінка.
    Місцева влада проблеми ромів не вирішує. На них держава взагалі закрила очі. То, зважаючи на свій кочівний норов, закарпатські мандрівники вирішили робити турне українськими містами.
    У Києві є навіть цілий мікрорайон, де вони самовільно забудовуються, роблять тимчасові халабуди і там мешкають. Хоча в Закарпатті у них кращі умови проживання, роми не поспішають повертатися додому.
    Нерідко на чужині вони вдаються й до крадіжок. Цуплять усе, що потрапляє на очі. Але найчастіше облюбовують смітники, шукають металобрухт і пластик та здають його в пункти прийому.
    Звичайно, проблема ромів не нова і її потрібно вирішувати.
    Однак робити це слід на державному рівні, вчити їх жити у соціумі, заробляти самотужки, опановувати якісь професії…
    У будь-якому разі прикро, що Закарпаття у деяких інших областях асоціюється саме з ними.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору