ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

П'ять популярних винаходів, про які шкодують їхні творці

    25 квітня 2024 четвер
    117 переглядів
    Винаходи, розробники яких не в захваті від своїх творінь.

    Виявилося, що немало творців якихось популярних чи поширених речей частенько не найкращої думки про свої розробки, а дехто навіть шкодує про них, передає ВВС. Зібрали 5 винаходів, якими незадоволені їх розробники.

    Подвійний слеш


    Якось творця мережі інтернет сера Тімоті Джону-Бернерса-Лі запитали, що би він змінив у минулому, якби мав таку можливість. Відповідь чоловіка виявилася зовсім неочікувано. Звісно, кожен мають свої причини бути невдоволеним у мережі, однак сер Тімоті заявив, що забрав би знак "\\:" після "http:" на початку адреси. От і все.




    4175-1.jpg


    Flappy Bird


    4175-2.jpg

    Онлайн-гра Flappy Bird була шалено популярною своєю просто задумкою та графікою. Відомо, що цей додаток завантажили майже 50 млн разів. Незважаючи на легке завдання, виграти у цій грі просто нереально. До слова, на вершині популярності гри у 2013 році її творець в'єтнамець Донг Нгуен отримував від реклами по 50 тисяч доларів щодня. Врешті він не зумів справитися із кількістю листів від користувачів, які заявляли, що гра зіпсувала їм життя. Тому у 2014 році він зробив незвичайну заяву у Twitter: "Пробачте, користувачі Flappy Bird, через 22 години я закриваю гру. Я більше не можу це витримати".


    Pop-up реклама (спливаюче вікно)


    4175-3.jpg
    Ітан Цукермен розповів, що ще у 90-х створив код спливаючих вікон для розміщення різного роду реклами. Простіше кажучи, він створив рop-up рекламу.
    "Мені так соромно, але у нас насправді були чисті наміри", – зізнався він.


    Емодзі


    4175-4.jpg

    Прадідусем усіх смайликів можна назвати американського професора Скотта Фальмана, який 19 вересня 1982 року об 11:44 відправив таке електронне повідомлення: "Пропоную для позначення жартів використовувати такий набір знаків: :-) Читати боком".

    Це був перший випадок використання смайлика, щоб не сплутати серйозного листа із жартівливим. Однак виявилося, що професор незадоволений тим, що його винахід перевтілився у безліч жовтих емодзі.

    "Емодзі здаються мені потворними, – сказав він газеті Independent у 2013 році. – Вони зводять нанівець усі зусилля, які потрібно докласти, щоб виразити емоції через стандартні знаки клавіатури".


    Шрифт Comic Sans


    4175-5.jpg
    Мало хто знає, що у 2010 році у мережі був справжній рух за те, щоб заборонити цей шрифт. Творець Comic Sans Вінсенту Коннер зізнавався, що й сам не був до кінця впевнений у своєму творінні. Він розробив шрифт на початку 90-хдля дизайну комп'ютерної собаки Microsoft Bob, яка давала користувачам корисні поради. Однак про собаку швидко забули, а от шрифт досі викликає негативні емоції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору