ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Немов у калейдоскопі — щодень вирує шкільне життя! (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    121 переглядів
    Берегово. Школа – це цілий світ!

    І добре, що воно не стоїть на одному місці, бо школа – це цілий світ, світ дітей, почуттів, емоцій, та ще й яскравий і неповторний. У шкільних буднях, як і в повсякденні, є позитивні та негативні особистості, є герої та пірати, є трудяги та ледарі. І десь у душі таїться бажання бути першим, найкращим, найсильнішим, найрозумнішим...

    Перша міська середня школа (директор Оксана Матолич) – це такий собі бджолиний вулик у збільшеному варіанті. Під час уроків – ледь не ідеальна тиша, а коли дзвінок покличе учнівство на перерву – у коридорах не протиснутися. Як-не-як – майже тисяча учнів двох навчальних закладів у русі. До того ж у активному, бо молодь – це азарт і запал. І дивного в цьому нічого немає. Зрештою, шкільні будні – це щоденний гамір, галас, шум. Аби від цього всього якось відійти, «завітав» до учительської – там у той час «засідало» учнівське самоврядування, на яке зібралися члени військово-патріотичної та культурно-масової комісій. Шикувала (у плані дисципліни) та шпетила усіх педагог-організатор Аксенія Безик. Вона ж повідала: лютий у школі – це акції, вечори, зустрічі, а до кожного виховного заходу треба обговорити та підготувати сценарій. Усі ці проблеми – на її голові. Найголовніше молодіжне свято – до дня Валентина. Крім усього іншого, воно також наймасовіше. Зрештою, який синонім не підбереш – тут підходить будь-що. Тож очікуються у школі ігри – веселі та смішні забави, аби надовго запам‘яталися школярам. А вони не просто учні, а випускники – з 11 «А» та 11 «Б» класів. Сюди завітали Олександра Турі, Марк Ковтан, Марина Росоха, Яна Попфолуші, Микола Кінаш, Влада Моісеєнко, Давід Дешко та Біанка Деяк (див. ФОТО ВВЕРХУ) – у кожного своя роль, своя місія, та головне, аби вийти з класу з низкою ідей, які треба «просунути» у сценарій ще до урочистості. Через те й бриніла гітара у руках М. Кінаша, а відтак А. Безик, а хтось наспівував знайомий мотив давно забутої пісні. А потім сюди завітав заступник директора ЗОШ № 1 Антон Ковач, який зазначив, що вечір пам‘яті героїв «Небесної сотні» збігся у часі з іншою масовою акцією – збором школою речей і харчів для Авдіївки, якій російські завойовники завдали величезної шкоди. Та ще й посеред холодної зими. Отже, до цього патріотичного дійства залучать бійців АТО, яких у нашому місті живе чимало.
    4173-1.jpg
    А тим часом до директорського кабінету завітала ветеран педагогічної ниви Наталія Костьо (на знімку). Її запросила пані Оксана на важливу розмову, адже занедужала одна з учителів молодших класів і терміново потрібна заміна. Славно, що Н. Костьо погодилася, адже тут працювала 42 роки і жодного разу не була на лікарняному. Теж рекорд і урок для теперішнього вчительства! А потім були інші бесіди – із переможцями обласних олімпіад у шкільній бібліотеці. Але це тема вже іншої статті, бо у школах Берегова призерів є значно більше.

    Михайло ПАПІШ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору