ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чим живе сьогодні "угорська столиця" Закарпаття? (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    61 переглядів
    У Берегові депутати намагалися встигати за тим, чим живе місто

    На черговій сесії Берегівськох міськради депутати затверджували статути шкіл, соціально-економічні програми, вносили до них зміни та доповнення, голосували за земельні питання тощо.

    У п‘ятницю (17 лютого) відбулася 19 сесія Берегівської міської ради VII скликання, на якій головував мер Золтан Бабяк.
    Народні обранці розглянули понад 70 питань порядку денного, більшість з-яких – земельні. А ще вони затверджували статути шкіл у новій редакції (ЗОШ № 5 І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням англійської мови ім. Т. Г. Шевченка та ЗОШ І-ІІ ст. № 6 імені Ганни Горват), голосували за підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників навчальних закладів, що фінансуються за рахунок державного та місцевого бюджетів, соціально-економічні програми, вносили до них зміни та доповнення тощо.
    У роботі сесії, на якій були присутні 22 депутати, взяли участь керівники правоохоронних органів (відділу поліції Євген Калитич, місцевої прокуратури Володимир Жилкін, голова райсуду Іван Ільтьо), а також очільник райдержадміністрації Іштван Петрушка, заступник голови райради Василь Горват. Слід сказати, що Іван Гускі на цей раз працював у секретаріаті разом із Олександром Секерешом (наприкінці засідання міський голова міста Берегово Золтан Бабяк привітав усіх із Днем ушанування учасників бойових дій на території інших держав та із 28-ю річницею виведення радянських військ із Афганістану і вручив депутату Олександру Секерешу – учаснику подій на Закавказзі – почесну грамоту).
    А Ірина Шелемон, Ольга Бідзіля озвучили аж чотири депутатські запити та звернення, які стосуються животрепетних питань як простих мешканців із вулиці Шевченка та провулку Мукачівський, так і міської господарки загалом (ремонт вулиць, даху) тощо. А ще Віталій Антіпов підтримав пропозицію Миколи Якимця з "Відродження" про зменшення сплати податку на нерухоме майно для юридичних і фізичних осіб (торгові та офісні об‘єкти, будівлі АЗС тощо). До речі, це питання викликало жваву дискусію. Звучали також інші депутатські пропозиції. Зважаючи на те, що погоджувальна рада з числа голів фракцій за день перед тим прийняла рішення голосувати за проект першого варіанту, довелося оголошувати 15-хвилинну перерву. Невдовзі було проголосовано за це питання, але з певними змінами.
    Про депутатські запити та їх виконання говорила секретар міськради Людмила Токар. Наголосила: за час діяльності цього депутатського корпусу прозвучало понад 120 запитів і звернень, у яких викладалися проблеми з соціально-економічного життя міста. Більшість із них реалізовані, однак є низка питань, для втілення яких потрібен час. Наводився приклад стосовно облаштування Берегівського залізничного вокзалу, який на сьогодні насправді виглядає непривабливо. Територіально та структурно він відноситься до Львівської залізниці, тож у її компетенції навести тут порядок і лад.
    Відтак, після затвердження звіту про використання коштів цільового фонду за 2016 рік, з яким виступила начальник фінансового управління Ольга Андришин, було внесено зміни до рішення міськради "Про міський бюджет на 2017 рік (зі змінами від 05.01.2017 р. і 26.01.2017 р.).
    На сесії доповідали, а депутати відповідно голосували, начальники структурних підрозділів міськради Андрій Фечора, В‘ячеслав Міщенко, Володимир Буднік, заступник міського голови Михайло Ляшко та інші. Розглядалося також питання про надання згоди на збільшення статутного каптілау ТОВ "Водоканал Карпатвіз". Змінилася також назва міської шляхової ремонтно-будівельної дільниці – відтепер вона звучатиме так: комунальне підприємство "Міська шляхова ремонтно-будівельна дільниця" Берегівської міської ради.

    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору