ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті нелегальний перевізник ледь не вбив у ДТП 10 пасажирів (ФОТО, ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    144 переглядів
    Не користуйтесь послугами таких горе-перевізників!

    Сьогодні, 17 лютого, близько 14 години поблизу села Великі Лази Ужгородського району пасажирський автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter 313» категорії «В», який перевозив 10 пасажирів, потрапив в дорожньо-транспортну пригоду.

    Співробітники поліції Ужгородського районного відділення з’ясовують обставини події, під час якої водій автомобіля рухаючись автодорогою М-06 «#Київ-#Чоп», не впорався з керуванням та внаслідок втрати стійкості допустив перекидання транспортного засобу в кювет. І як результат семеро пасажирів отримали тілесні ушкодження різних ступенів важкості.


    Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що транспортний засіб рухався з Ужгорода до Тячева.
    Всіх травмованих пасажирів і водія каретами швидкої допомоги було доставлено до Ужгородської ОКЛ та Ужгородської ЦРЛ. Поліція перевіряє та вивчає всі обставини #ДТП.
    Відразу виникають запитання:


    А як 10 пасажирів розмістились в автомобілі в якому, згідно реєстраційних даних, кількість сидячих місць з місцем водія – 9?
    А відповідь проста: в результаті переобладнання даний транспортний засіб облаштували так званим «диваном» - місцем відпочинку водія (про що засвідчує запис в свідоцтві про реєстрацію), на якому вільно можуть розмістись четверо додаткових пасажирів.


    А чим захищені пасажири, які потерпіли в даній пригоді?


    На привеликий жаль, ні чим, оскільки в даного перевізника відсутній договір страхування пасажирів від нещасних випадків на транспорті .


    А чи були в перевізника дозвільні документи на перевезення пасажирів?
    Звичайно, що ні, він просто нехтує автотранспортним законодавством України.


    Хочу додати одну суттеву обставину - даний перевізник є саме тим, хто працює поза межами правового поля, так званим «нелегальним» перевізником, який перевозить пасажирів без відповідної ліцензції, , повідомляє на своїй сторінці у ФБ начальник управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області Сергій Слободянюк.


    Нещодавно посадовими особами Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області було складено протокол про адміністративне правопорушення саме на цього водія за перевезення пасажирів без одержання ліцензії на провадження діяльності, яка підлягає ліцензуванню у відповідності до ст.9 Закону України «Про автомобільний транспорт» та п.24 ст.7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».


    Рішенням Мукачівського міськрайонного суду 02 лютого 2017 року (НА ФОТО) його визнано винним у вчиненні даного правопорушення та піддано адмінстягненню у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн.
    Але навіть таке рішення його не зупинило. Це, на мою думку, не перевізники, а справжні злочинці, які заради наживи готові грати життям людей!


    На жаль повноваження Укртрансбезпеки закінчуються складанням відповідного адмінпротоколу , але нелегал їздить далі - наражає на небезпеку пасажирів та інших учасників дорожнього руху.


    Що робити? Як діяти? Як захистити пасажирів та зберегти їх здоров’я та життя?


    Відповідь є: потрібно посилювати відповідальність нелегальних перевізників перед Законом. Виявлене порушення має стати вагомою підставою для заборони експлуатації транспортного засобу (штрафмайданчик) до прийняття рішення судом та сплати штрафних санкцій порушником.


    І саме ця норма законодавства буде дієвим важелем, який дасть можливість попередити і не допустити настання подібних дорожньо-транспортних пригод, дасть можливість зберегти головне - здоров’я та життя пасажирів!


    На жаль потенційним злочинцям сприяють і деякі представники закарпатської Феміди ... з явно не зав'язаними ганчіркою очима!
    Ось одне (на фото) з таких творінь несумлінного представника правосуддя... - за результатом розгляду Тячівським районним судом протоколу про адміністративне правопорушення складено посадовими особами Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області за порушення гр. Т. ч.1 ст.164 КУпАП, основним недоліком у постанові суду вказано, що письмові пояснення свідків написані барвником одного кольору, а підписи свідків у них виконані барвником іншого кольору. Ну що тут можна додати?!


    Управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області звертається до всіх жителів та гостей краю:


    Подбайте про свою безпеку та безпеку своїх рідних!


    Не користуйтесь послугами таких горе-перевізників! Якщо у Вас є сумніви, підозри – звертайтесь, телефонуйте (телефон (0312) 612251).


    Лише завдяки Вашій підтримці та волі - ми виявимо та покараємо всіх порушників автотранспортного законодавства, покращимо якість пасажирських перевезень на території Закарпаття і зробимо наш край ще більш привабливим для всіх гостей і туристів!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору