ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені розповіли про наслідки дитячого раку на доросле життя

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Дитячий рак у дорослому житті

    Люди, котрі пережили у дитинстві онкологічне захворювання й успішно вилікувалися, у дорослому житті мають менше сексуальних партнерів, ніж ті, хто не знав подібних проблем зі здоров'ям. Це може говорити про те, що наслідки протиракової терапії у дитячому віці дають про себе знати протягом усього життя, у тому числі і в його сексуальному аспекті.

    До такого висновку прийшли американські вчені з Університету штату Огайо після ряду досліджень та експерименту за участю 144 добровольців, котрі подолали рак у ніжному віці. Короткий огляд результатів експерименту опублікував портал EurekAlert!.

    Під час експерименту людей попросили відповісти на питання, що мали на меті дозволити вченим скласти загальне враження про психосексуальний розвиток, сексуальне задоволення і задоволеність нинішнім статусом стосунків. Паралельно фахівці вивчили препарати, що використовувалися для лікування кожного респондента, та їх токсичність.

    Виявилося кілька цікавих речей. Крім того, що у колишніх пацієнтів дитячих онкоклінік було менше сексуальних партнерів, ніж у представників контрольної групи, так ще й лікування різних форм раку неоднаково вплинуло на людей.

    Наприклад, окремою групою стояли ті, хто колись боровся з пухлинами мозку та отримував найтоксичніші з медичних препаратів. Ці піддослідні розповіли про те, що для них перший статевий акт став серйозним випробуванням, та зізналися у проблемах з відвертими стосунками між партнерами і народженням дітей.

    Науковці пояснюють це труднощами психосексуального розвитку таких людей.

    На основі отриманих результатів вчені запропонували нову систему оцінки нейротоксичності препаратів, якщо мова йде про лікування раку у дітей. Вона повинна враховувати психосексуальні аспекти.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости