ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Невідомі в масках розгромили виставку українського художника Давида Чичкана в Києві (ФОТО, ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    У Києві розтрощили виставку художника Давида Чичкана.

    НП сталася вчора, 7 лютого, близько 18.00.



    У вівторок, 7 лютого, близько 18.00, невідомі в масках розгромили виставку українського художника Давида Чичкана "Втрачені можливості", яка тривала в Центрі візуальної культури в Києві.


    Понад 10 осіб ввірвалися в приміщення ЦВК, побили охоронця, знищили роботи й втекли.


    "Ми відкрили виставку, як і було заплановано, о 14-й, – розповіла УП.Культура співробітниця ЦВК, яка попросила не називати її імені. – Одразу помітили "скаута", що явно прийшов на розвідку й зрозуміли, що можливий напад. Ми викликали охоронця й зачинили виставку зсередини. Відчиняли лише для відвідувачів, яких по одному пускав охоронець".
    Фото: Тетяна Безрук


    За 10 хвилин 18-та охоронець пішов відчиняти двері для чергового відвідувача, говорить співробітниця ЦВК. За її словами, раптом на виставку ввірвалося близько 15 осіб із закритими обличчями, серед них і дівчата, й почали нищити роботи.


    Три співробітниці Центру зачинилися в офісі й викликали Національну поліцію. Наряд приїхав лише через 40 хвилин, коли нападники давно зникли, й відмовився їх переслідувати.


    Погром еспозиції тривав близько 5 хвилин. За цей час невідомі в масках завдали тілесних ушкоджень охоронцеві, який намагався чинити опір. Знищили всі роботи, обписали стіни графіті "Слава Україні!", "Рупор Москви", "Сепари" тощо, проломили стіни, пошкодили радіатор.


    3962-1.jpg


    Організатори виставки підозрюють в атаці на ЦВК праворадикалів. Вони розповідають, що перший напад невідомі вчинили 4 лютого, коли художник мав провести авторську екскурсію виставкою. Цьому передували погрози з боку праворадикалів у мережі Facebook.


    Тоді співробітники інституції скасували екскурсію й закрили експозицію. Утім, кілька невідомих все одно намагалися ввірватися в зачинені двері. При цьому пошкодили банер, зірвали плакат і побили випадкового перехожого. Він виявився військовим контрактної служби Збройних сил України.


    Нагадаємо, виставка "Втрачені можливості" відкрилася в Центрі візуальної культури 2 лютого. У представлених роботах художник-анархіст Давид Чичкан, активний учасник протестів на Майдані, намагався переосмислити Майдан як революцію, яка не досягла своєї мети, не розкрила свого емансипативного потенціалу, що, зрештою, призвело до війни.



    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору