ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реформа медицини: куди зникнуть українські лікарні

    28 березня 2024 четвер
    38 переглядів
    Реформа медицини, чи на краще це все

    Українську медицину найближчим часом очікують суттєві зміни – замість звичних лікарень, які були прив'язані до районних центрів, з'являться профільні госпітальні округи.

    У Міністерстві охорони здоров'я планують створити кілька таких профільних лікарень, які надаватимуть екстрену допомогу пацієнтам – у кожному окрузі їх буде від трьох до п'яти. Всі інші медичні установи відомство перепрофілює.

    Такі нововведення пояснюють тим, що часто дорога до лікарні забирає багато часу, а діяти треба швидко. Тому всі заклади будуть розташовані на відстані, яку можна подолати менше ніж за годину.

    Тестувати реформу розпочнуть на Вінниччині. Місцеві мешканці скаржаться, що це може обернутися масовим закриттям установ, адже, як саме працюватимуть округи – їм невідомо.

    Представники міністерства заспокоюють: кожен район матиме одну лікарню широкого профілю та кілька – вузької спеціалізації. Наприклад, деякі з них будуть призначені для надання хірургічної та реанімаційної допомоги. Туди доставлятимуть пацієнтів із переломами та травмами різного ступеня тяжкості.

    Інший рівень – це заклади планового лікування, де зможуть отримати допомогу люди з хронічними захворюваннями.

    Медичні заклади широкого профілю, які зможуть прийняти близько 120 тисяч осіб, будуть створені на базі великих міст, населення яких - не менше 40 тисяч осіб. Фахівців зобов'яжуть приїжджати за викликом не пізніше ніж через годину.

    За словами виконавчого директора Асоціації міст України Мирослава Пітцика, звичайні обласні лікарні зараз не можуть справитися з таким напливом людей, тому всі заклади потрібно розділити на рівні: соціальної, діагностичної та сімейної допомоги.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости