ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Любителів зимової риболовлі на Закарпатті не зупиняє навіть відчуття небезпеки! (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    93 переглядів
    Закарпаття. Як у Невицькому на дамбі ловлять рибу

    Адже лід під вагою їхніх тіл будь-якої миті може проломитися.

    Здавалося б, яка рибалка в мороз. Але, виявляється, серед закарпатців багато екстремалів і поціновувачів крижаного екстриму.

    Любителів риболовлі не лякають ні мінусова температура, ні проталини, не зупиняє навіть відчуття небезпеки, адже лід будь-якої миті може проломитися.

    Журналіст став свідком того, як о 16.50 вечора рибалки ще вудили рибу, хоча на термометрі було мінус чотири.

    На Ужі вони почувалися дуже комфортно, між собою жартували, охоче розповідали про улов.

    – За день можу не зловити й жодної рибини, але інколи таланить піймати до двадцяти підустів. Ця риба належить до сімейства коропових, має довге, витягнуте тіло, красиву сріблясту луску. Може мати довжину й до 50 см, а важити – до 1,5 кг. Звичайно, такі великі особини трапляються не часто, мені переважно трапляються 200-300 грамові, – зізнається пан Іван.

    Особливо популярний зараз серед рибалок спінінг. На тлі засніжених берегів мисливці за рибою здаються трохи диваками, але, як кажуть, кожному своє.

    – Хтось любить читати книги, хтось – грати в комп’ютерні ігри. Мені ж до снаги риболовля. Холод ніколи не спиняє, – запевняє пан Василь. – Це азартне захоплення, у ньому є свій шарм і запал. Тай чому зима має стояти на заваді здійсненню задумів. Взагалі вудити тепер легше, адже стають доступними всі ділянки водойми, не кусають комарі, рибу легше помітити, та й вона більш пасивна і більш голодна, її простіше спіймати.

    Ще один прихильник крижаного драйву наголошує, що для походу на річку головне – мати відповідний сезонний одяг.

    – Одягатися слід тепло, але разом з тим не треба втрачати мобільність і легкість рухів. Пам’ятаю, як батько мене наряджав в парашутні штани і баранячий кожух. У такому екіпіруванні я, напевно, не замерз би навіть якби довелося заночувати на льоду. Але було некомфортно. Зараз же якщо дозволяє сімейний бюджет, варто придбати спеціальний одяг і термобілизну. До речі, сучасні рибальські костюми виглядають настільки гарно, що в них можна навіть на роботу піти, – ділиться досвідом пан Костянтин.

    Цікаво, що рибалки пересуваються кригою без остраху, хоча під льодом глибина річки сягає до трьох метрів.

    А приїжджають порибалити до Невицького й ужгородці, і мешканці Кам’яниці, і сусідніх сіл. Усі вони запевняють, що риболовля з ополонок їм подобається.

    На особливий улов чоловіки не чекають, для них головне – сам процес та спілкування з однодумцями.

    3836-1.jpg
    3836-2.jpg
    3836-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору