ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дієві способи зменшити вартість оренди житла

    28 березня 2024 четвер
    70 переглядів
    Як знизити ціну на оренду житла

    Оскільки за останній рік вартість оренди житла у містах-мільйонниках суттєво не виросла, то й на поступки в ціні господарі квартир йдуть неохоче. Можуть скинути не більше ніж 700 грн у місяць, якщо йдеться про знімання квартири за 5500-6000 грн. Але й таку знижку непросто вибити.
    Купівля меблів

    На таку пропозицію можуть погодитися ті, хто здає квартиру в новобудові. Подібним способом можна заощадити близько 200-300 грн у місяць.

    "Це теж непросто. Доведеться домовлятися з продавцями магазинів, щоб виписували чеки з завищеними цінами. Це якщо господарі вимагають такий документ. Якщо ні й не висувають ніяких чітких критеріїв, то можна придбати й вживані речі", - каже ріелтор Андрій Куницький.

    За його словами, зазвичай квартири без меблів здають дешевше на 500-700 грн.

    "У старих квартирах можна запропонувати поклеїти шпалери за власний кошт чи побілити стелю. Пропонуючи таке рішення, варто наголосити на тому, що в майбутньому господар може дорожче здати житло. На пропозицію піддаються переважно жінки за 50 років, які самі не можуть зробити косметичного ремонту", - говорить він.

    Оплата наперед

    Подібний спосіб особливо добре діє в теперішніх економічних умовах.

    "Варто прийти й сказати: "Мене все влаштовує, крім ціни. Знизьте її на 700 гривень, а я вам - гроші на півроку вперед". Це невигідно з точки зору фінансів. Фактично господар програє по 500-700 гривень у місяць. Однак бажання мати сьогодні увечері 30-35 тисяч гривень зазвичай сильніше", - каже експерт із нерухомого майна Анатолій Топал.

    Якщо суми за півроку оренди немає, її можна зняти з кредитної картки. За умови, що власник знизить ціну на 400-700 грн, вигідніше буде платити комісію за кредитні кошти, ніж господарю житла.

    Гарантія порядності

    200 гривень можна виграти на оплаті оренди, якщо запропонувати цілий "пакет добропорядності" власнику. Зазвичай на таке погоджуються чоловіки-орендатори віком 35-50 років.

    "Зараз кожен четвертий наймач житла платить із запізненням, частина з них місяцями не платить за комунальні послуги. До речі, несплата комуналки - один із найбільших страхів власника житла. Тому йому варто запропонувати визначену годину й день оплати за квартиру і фотозвіт на мобільник за сплату комуналки. Варто мати із собою вже складену заздалегідь угоду. Більшість власників йдуть на такі поступки", - каже ріелтор Наталія Бондар.

    Компенсація за незручність

    Виторгувати 300 гривень можна, якщо квартира має недоліки - брудний диван, підозрілий кран у ванній чи вікна, що пропускають вітер.

    "Однак не зразу це треба казати. Варто двічі прийти оглянути житло. На другий раз сказати про недоліки. Якщо їх дуже мало, поцікавтеся, скільки людей прописано в квартирі. Чим більше там людей, тим більшою буде комуналка. Якщо не погоджуються знизити вартість оренди, попросіть оформити субсидію", - каже Андрій Куницький.

    За його словами, варто й себе розрекламувати.

    "Не варто поводитися як бідний родич. Потрібно показати, що ви завжди зайняті, що часу на проводження в квартирі ви не матимете, як і на усування різних недоліків і поломок побутової техніки. Не зайвим буде підговорити друзів, аби надзвонювали й нібито пропонували вам інші варіанти житла. Це позитивно діє на тих власників, які приїжджають показувати своє житло з іншого району чи міста. Часто їм важливіше здати квартиру порядній людині швидше, ніж мати на 300 гривень більше", - каже спеціаліст.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору