ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Олімпієць Денис Силантьєв пропагуватиме спортивні інфраструктурні проекти Ужгорода (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    Призер Олімпійських ігор “взявся” за спортивні інфраструктурні проекти Ужгорода

    Днями Ужгород відвідав Денис Силантьєв, призер Олімпійських ігор, кількаразовий чемпіон світу та Європи з плавання, народний депутат України, Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

    Парламентар та відомий спортсмен (перший чемпіон світу з плавання в незалежній Україні) відвідав спортивно-освітні заклади міста, та зустрівся з керівництвом Ужгорода, щоб обговорити реалізацію проекту водноспортивного оздоровчого комплексу «Акватік-Центр Ужгород».

    Яскравий приклад того, як спорт може вплинути на соціальну ситуацію в громаді та покращити її, продемонструвало Денису Силантьєву керівництво НВК «Гармонія» (колишня ЗОШ №17 у Доманинцях). Сюди відомий спортсмен і політик навідався разом з Робертом Левицьким, головою Закарпатської федерації водних видів спорту, підприємцем, меценатом, який упродовж років допомагає школі розвиватися. Ще кілька років тому у школі навчалося 80 дітей, заклад планували закрити. Сьогодні учнів – понад 300. Директор НВК «Гармонія» Марина Карпинець розповіла, що наразі на базі школи діють два фехтувальні зали у тісній співпраці з ДЮСШ №1. За п’ять років підготовано 15 майстрів спорту, юні спортсмени показують чудові результати на змаганнях і мають стимул займатися, тим більше, що заняття у секції безкоштовні. А з з 1 по 11 клас фехтування включене у програму як окремий модульний предмет. Денис Силантьєв поговорив з юними спортсменами та дав кілька своїх порад, які досягти найкращих результатів:

    «Я спілкувався не з багатьма успішними людьми. Вони стали найкращими, бо працюють більше, ніж інші. Старайтеся – і обов’язково переможете!», – побажав юним спортсменам Денис Силантьєв.
    Керівництво НВК «Гармонія» обговорило з гостем важливі питання підтримки спортивних секцій в області. Йшлося й про забезпечення спортсменів інвентарем, який через значну вартість батьки придбати не можуть. Поділилися освітяни планами і про облаштування універсального поля біля школи із спеціальним покриттям. Міська влада, кажуть, обіцяла посприяти з цим проектом.

    «В Ужгороді мають бути кілька пріоритетних видів спорту (а не сотні федерацій), які необхідно підтримувати фінансово. Цим мають займатися або потужні клуби з підтримкою збоку бізнесу, або держава, – додав Роберт Левицький. – Наприклад, чудові результати показують наші ватерполісти, займаючи призові місця. Відповідно місцева влада почала більше приділяти уваги і активно допомагає спортсменам».

    Власне друга зустріч Дениса Силантьєва відбулася у басейні спортивно-оздоровчого комплексу УжНУ, де й займаються ватерполісти. Це єдиний басейн у місті, який відповідає умовам тренувань для цього виду спорту, розповіли тренери команд. Наразі відвідують секцію близько сотні дітей, охочих було й більше, але відведений для тренувань час у басейні з 15.00 до 18.00 не дозволяє вмістити всіх. Тому необхідно розширювати можливості Ужгорода щодо створення потужних спортивно-оздоровчих структур. Всі необхідні передумови для цього у місті є. Зокрема, розроблено інвестиційний проект рекреаційно-спортивного комплексу Aquatic Center Uzhgorod. Про його реалізацію йшла мова на зустрічі Дениса Силантьєва з мером Ужгорода Богданом Андріївим.

    Проект у разі реалізації не тільки перетворить Ужгород у курортне місто, але й дасть змогу приймати змагання європейського та світового рівня з водних видів спорту. Денис Силантьєв вже вивчив проект детально і має на меті допомогти в його реалізації.

    Також зазначається, що місто готове підтримати проект і співфінансувати його на рівні 10%.

    «Місто готове брати участь, забезпечивши територію, комунікації, інфраструктуру,- зазначив мер міста. – Але необхідно залучити державне фінансування, адже кошти для реалізації проекту значні».

    Денис Силантьєв зі свого боку пообіцяв всебічно допомагати з реалізацією проекту рекреаційно-спортивного комплексу, адже подібних інфраструктурних об’єктів в Україні поки що немає. Народний депутат зауважив, що крім підтримки від Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму планує залучити до вирішення питання членів міжфракційного депутатського об’єднання «Здорова нація».
    3806-1.jpg
    3806-2.jpg
    3806-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору