ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Куди бігти людству: 7 придатних для життя планет

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    Які планети пригодні для колонізації

    Рівно п'ятдесят років тому був підписаний міжурядовий документ під назвою "Договір про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла". Космос був оголошений загальним надбанням всього людства. І поки наше право на нього ніхто не оскаржив, можна без поспіху оглянути свої володіння. Портал Знай.ua з'ясував, на які планети ми можемо полетіти, якщо життя на Землі стане зовсім нестерпним.

    Kepler-438 b
    Один з найперспективніших кандидатів на роль Землі-2 - планета Kepler-438 b. Відкрили її не так давно, 6 січня 2015 року.

    Kepler-438 b досить сильно схожа на Землю, тільки трохи тепліше. Материнська зірка дає їй на 40% більше тепла, ніж Сонце нам. Планета ця, з одного боку, досить велика - на 12% більше землі, але умови на ній все-таки трохи гірше. Для життя придатні тільки 83% її поверхні.

    Різноманітністю Kepler-438 b нас балувати не буде, її поверхня дуже кам'яниста. Але облаштуватися можна. Летіти до неї доведеться 470 світлових років.

    Gliese 667C c
    Планета з сузір'я Скорпіона, відкрита в 2011 році. До нас досить близька - якихось 23 світлових роки від Землі.

    На перший погляд Gliese 667C c навряд чи придатна для життя - вона обертається вкрай близько до своєї зірки. Але є нюанс. Сама планета в 4 рази більше землі, а її зірка - менше Сонця. Відповідно і випалити Gliese 667C c ця зірка не може, так що не так вже там і страшно.

    Єдина перешкода полягає в тому, що одна сторона планети завжди звернена до зірки, так що там дуже жарко, а друга - завжди в тіні, і на ній неймовірно холодно. Але людей, знайомих з роботою наших житлово-комунальних служб, навряд чи можна цим налякати.

    Kepler-442 b
    Перспективна планета, правда летіти далеко - 1120 світлових років. За розмірами Kepler-442 b трохи більша за Землю. Обертається на чималій відстані від своєї зірки, так що клімат там може виявитись цілком прийнятним. Хіба що, трохи прохолодним, адже планета отримує тільки 2/3 тієї енергії, що нам дістається від Сонця.

    До 60% поверхні Kepler-442 b - це швидше за все кам'янистий ґрунт, так що місця для проживання на ній багато. У будь-якому випадку, вчені продовжують дослідження, поки назвати цю планету повністю придатною для життя вони не можуть.

    Kepler-452 b
    Дивовижно схожа на Землю планета, яку ще називають "старшою кузиною". Рік на Kepler-452 b дорівнює 385 дням, а її сила тяжіння трохи сильніше, ніж у Землі. Але це незначні відмінності, ми б легко змогли до них пристосуватись.

    На жаль, незважаючи на схожість з Землею, переселитися туди навряд чи вийде. Справа в тому, що зірка, навколо якої обертається Kepler-452 b, старше Сонця на цілих 1,5 мільярда років. І вона скоро загине, поглинувши з собою і все потенційну життя в своїй системі. Сама Kepler-452 b залишиться, ось тільки умови на ній після загибелі зірки будуть абсолютно непридатними.

    Та й летіти до Kepler-452 b довелося б довгих 1400 світлових років.

    Gliese 832 c
    Затишна планета в сузір'ї Журавля. Знаходиться буквально поруч - в 16 світлових роках від Сонця.

    Gliese 832 c трохи більше землі і знаходиться ближче до своєї зірки, але енергії отримує приблизно стільки ж, скільки дає Сонце. За всіма ознаками, її клімат дуже схожий на наш з поправкою на сезонність.

    На даний момент Gliese 832 c вважається одним з головних кандидатів на звання нового місця проживання для людства.

    EPIC 201367065 d
    EPIC 201367065 - це зірка, і, ні, переїжджати на неї ми не плануємо. Зате ось навколо цієї зірки обертаються відразу три планети, які можуть бути потенційно придатні для життя. Поки вони ще недостатньо вивчені і носять умовні назви 2.1, 1.7 та 1.5.

    Найближча планета до зірки носить ім'я EPIC 201367065 d. За розрахунками вчених вона отримує достатньо світла і тепла, щоб бути населеною. Поверхня її, судячи з усього, кам'яниста, але там цілком можуть бути вода та інші рідини.

    Зараз дослідження планет навколо EPIC 201367065 тривають.

    Tau Ceti e
    Планета в системі сонцеподібної зірки Тау Кіта, яка потенційно може бути населеною. Виявили її в 2012 році, і з тих пір активно досліджують.

    Відомо, що Tau Ceti e в 4 рази більше землі, і знаходиться дуже далеко - в 11905 світлових років від Сонця. Зате її температурні показники досить комфортні і цілком можуть підійти людству.

    Tau Ceti e обертається досить близько до своєї зірки, так що рік там триває 168 днів, а в її небі висить величезне яскраве Сонце.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору