ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Липецьку закривають кондитерську фабрику Порошенка

    25 квітня 2024 четвер
    109 переглядів
    Липецька фабрика "Рошен" припинила свою роботу

    Легендарна Липецька кондитерська фабрика українського Президента Петра Порошенка припиняє свою роботу. Про це стало відомо сьогодні вранці, інформацію вже підтвердили офіційно.

    "Корпорація ROSHEN зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва і консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів заплановані на квітень 2017 року. Як повідомлялося неодноразово раніше, арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений Слідчим Комітетом Російської Федерації в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливим.

    Починаючи з 2013 року виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося в 3 рази. Причиною тому стало і різке зниження асортименту після необґрунтованої заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції ROSHEN на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських і українських ЗМІ, і тиск органів влади в ряді регіонів на торговельні організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення.

    У зв'язку зі спадом виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу. Персонал, що залишився (близько 700 осіб), вже проінформований про зупинення діяльності фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подане в Липецький центр зайнятості найближчим часом", - таку інформацію надало керівництво фабрики липецьким ЗМІ.

    Цікаво, що керівник фабрики Олег Казаков зараз перебуває у Києві.

    "Дістали!" - так коротко раніше він прокоментував ситуацію журналістам.

    У квітні передбачається, що зупиняться всі три майданчики фабрики - в Липецьку і селах Сєнцове та Косиревка, а на вулиці опиняться 700 співробітників.

    У 2013-2014 році Липецька фабрика випускала понад 13 тонн кондитерської продукції, а в 2016 році виробництво впало до 3 тонн, у зв'язку з чим фабриці довелося скоротити персонал - зі 1800 осіб до 700. Тоді ж керівництво фабрики почало скаржитися на тиск з боку російських контролюючих органів.

    У минулому році в клубі "Валдай" Володимир Путін заявив, що Липецька фабрика працює ритмічно, виплачує зарплату, отримує прибуток, але у фабрики є проблеми з неповерненням ПДВ, що призвело до обмежувальних заходів.

    Таке екстрене рішення може бути симетричною відповіддю на позов України проти Росії до Гаазького суду з проханням визнати, що Кремль порушив Конвенцію про фінансування тероризму, допомагаючи бойовикам "ДНР", "ЛНР" і групі "Харківські партизани". У позові винесено вимогу заборонити кремлівським чиновникам вкладати в це гроші і притягнути їх до відповідальності.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору