ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати змусять водіїв їздити повільніше

    16 квітня 2024 вівторок
    46 переглядів
    Законопроект по швидкості авто

    В Україні змінять норми перевищення швидкості для водіїв. Відповідний законопроект найближчим часом розглядатимуть у Верховній Раді.

    Згідно документу, граничні норми дозволеної швидкості зменшуються до 10 км / год , хоча раніше цей показник складав 20 км / год . На міських дорогах також запровадять нові допустимі перевищення - 50 замість 60 км /год.

    У Європі такий досвід використовують вже давно. Зокрема, британські експерти відзначають, що значна кількість аварій стається у переважній більшості через перевищення швидкості.

    За статистико, щонайменше 5% пішоходів гинуть під колесами машин, швидкість наїзду яких не перевищує 32 км / год. Якщо показники підвищаться до 48 км /год, то пішоходи ризикують отримати значні травмування, а близько 45% не виживають до приїзду лікарів швидкої допомоги. У тому випадку, якщо авто рухається зі швидкістю 64 км / год, показники смертності і загалі критичні – під час наїзду помирає близько 85% людей.

    Втім, існує ймовірність того, що водії не одразу почнуть реагувати на подібні зміни та дотримуватися нових норм – більшість власників авто, як показує практика, ігнорують нововведення. Правоохоронці сподіваються, що повноцінне введення системи фіксації порушень правил дорожнього руху змінить ситуацію в інший бік.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору