ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В оздоровницях Свалявщини в лютому пройде Stankovych FEST

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Закарпатський композитор Євген Станкович.

    Шанувальники і земляки композитора Євгена Станкович заснували мистецький турнір для дітей та юнацтва на його малій батьківщині. Цьогоріч він триватиме з 9 по 12 лютого.

    Віднині лютий для Свалявщини, як і Закарпаття загалом, буде місяцем продовження цілорічного фестивального марафону, що починається у нашому краї з різдвяних конкурсів та атракцій.

    Йдеться про міжнародний мистецький турнір для юні Stankovych FEST, який щороку проводитиметься на базі санаторіїв "Квітка полонини" та "Поляна". Обдаровані діти та молодь (віком від 5 до 25 років) матимуть змогу позмагатися за спеціальні призи від всесвітньовідомого українського композитора, уродженця Сваляви Євгена Станковича. Передбачено, що учасники виступатимуть у кількох вікових категоріях та трьох номінаціях: музичне, хореографічне та образотворче мистецтво.

    Метою і завданнями фесту його організатори визначили виявлення та підтримку талановитих дітей та творчо обдарованої молоді, підвищення майстерності учнів та студентів музичних, хореографічних та мистецьких закладів, обмін творчими досягненнями та досвідом серед молоді та педагогів України й зарубіжжя, сприяння інтеграції національного мистецтва у світовий культурний простір.

    Передбачається, що в конкурсі братимуть участь як індивідуальні виконавці, так і ансамблі та великі мистецькі колективи.
    Фестиваль проводитиметься за підтримки Міністерства культури України та Національної спілки композиторів і стане визначною подією у культурному житті не тільки Закарпаття, а й усієї України. Немає сумніву, що участь та перемога у Stankovych FEST стане тим важливим орієнтиром для творчої молоді, що відкриватиме перед нею нові творчі та професійні горизонти.

    Євген Станкович виступатиме як голова журі конкурсу, а керівники оздоровниць "Квітка полонини-ТОВ "Сузір'я" та ДП "Санаторій Поляна" гарантують комфортне та змістовне перебування учасників фестивалю в оздоровчих закладах, необхідні умови для проведення репетицій, наявність максимального набору музичних інструментів та знаряддя для занять живописом.

    Тим часом Євген Станкович звернувся із заохоченням до учасників фестивалю:
    "Дорогі друзі!
    Бажаю всім учасникам великої удачі!
    Радий, що конкурс відбуватиметься на моїй рідній землі - Закарпатті!
    Хотів би, щоби конкурс став стартовим майданчиком для багатьох талановитих учасників у їх подальшому творчому звершенні!
    Сподіваюсь, що час, проведений разом, запам'ятається і творчими змаганнями, і теплою атмосферою, і фантастичною природою!
    Зичу всім усіх земних благ!"

    Зрозуміло, що оздоровниці зацікавлені у проведенні фестивалю, адже він випадає на так званий низький сезон, коли є потреба привабити більше відпочивальників. Однак не лише з цієї причини. Бо, наприклад, "Квітка полонини" на сьогодні є одним із найпотужніших санаторіїв України за стабільністю економічних показників та масштабним переліком лікувально-оздоровчих процедур і супутніх послуг, які всякчас приваблюють нових і нових охочих відновити тут своє здоров'я.

    Водночас фестиваль внесе різноманіття і в життя відпочивальників та мешканців Свалявського району. У цьому впевнені головлікарі оздоровниць, адже дозвілля, по-справжньому змістовного та насиченого духовністю високих зразків мистецтва, ніколи не буває забагато. Арт-терапія завжди є доречною в оздоровленні й зціленні людей.
    Про умови участі у фестивалі, який цьогоріч триватиме з 9 по 12 лютого, читайте на сайті конкурсу за такою адресою: www.stankovych.com.

    Ірина МАДРИГА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору