ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відтепер забрати квартиру за борги стало простіше простого!

    28 березня 2024 четвер
    120 переглядів
    Про відкритий реєстр боржників від Мінюсту.

    У Міністерстві юстиції України в цьому році планують впровадити реєстр боржників по оплаті послуг ЖКГ.

    У нього потраплять всі люди, які мають борги, а також підприємства (виняток - державні та комунальні).
    «Реєстр боржників буде у відкритому доступі, що допоможе уникнути цілого ряду проблем, пов'язаних з продажем і переоформленням нерухомості», - повідомили в Мін'юсті.
    Крім того, з нового року боржників планують позбавляти водійських прав і ліцензій на заняття бізнесом.
    Нагадаємо, за даними ГУ статистики в Харківській області, в регіоні на 1 листопада рівень оплати населенням спожитих послуг ЖКГ склав 57,4%.
    При цьому деякі комунальні служби лякають боржників тим, що в разі несплати у людей почнуть відбирати майно. Однак юристи заспокоюють: щоб відібрати майно, необхідне відповідне рішення суду.
    «Щоб у людини могли відібрати майно, для початку потрібно, щоб було надіслано повідомлення про борг, потім, щоб у боржника не було ніяких доходів, потім його викличуть до суду, і вже після рішення суду починається виконавче провадження. Тобто, може прийти пристав і почати описувати майно », - пояснив« ГХ »юрист Роман Чумак.
    Причому, посягання на квартиру в рахунок боргу неможливо, якщо його сума менше ніж 10 мінімальних заробітних плат, тобто 16 тисяч гривень. А з початку нового року ця сума складе 32 тисячі гривень.
    Варто зазначити, що існує певний список майна, яке неможливо забрати у боржника. Зокрема, холодильник, ліжко, особисті речі і навіть корова - все те, що необхідно для життя людини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору