ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Померло більше, ніж в бою: стало відомо, від чого масово гинуть воїни АТО

    23 квітня 2024 вівторок
    59 переглядів
    Від чого ще гинуть бійці АТО

    У Міністерстві оборони оприлюднили невтішну статистику - за 2016 рік небойові втрати українських військових склали 256 осіб, при тому, що на фронті в бойових зіткненнях загинуло 211 бійців ВСУ.

    Причина, яка вийшла на перше місце серед небойових втрат в ЗСУ за 2016 рік - це самогубства, пише "Апостроф".

    Відзначається, що в Міноборони за минулий рік нарахували 63 таких випадки. За статистикою, яку раніше озвучував головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, всього з початку АТО загинуло майже 1300 бійців з причин, які не пов'язані безпосередньо з веденням бойових дій, з них самогубців - 259 осіб.

    Самі військові стверджують, що на 100% довіряти цій статистиці не можна, адже не завжди, коли солдат себе вбиває, це пов'язано з планами звести рахунки з життям.

    "Зараз в країні важка економічна ситуація, і багато хто йде на службу, щоб заробити грошей. Але коли вони підписують контракт, люди не думають, що їх можуть відразу відправити в зону АТО, все ж хочуть служити в тилу. А коли людина з нестійкою психікою потрапляє в зону бойових дій, у нього може виникнути паніка, і він може прострелити собі чогось, щоб більше не воювати, і буває, що перестарався ", - розповів ЗМІ демобілізований військовий Сергій.

    "Депресія, алкоголізм, наявність психічного захворювання можуть його до цього підштовхнути. Є чинники, які спонукають чоловіча стать до таких вчинків. Це депресивний розлад, втрата раціонального мислення, у зв'язку з тривалим перебуванням в зоні бойових дій, наявність психотравмуючих факторів (смерть побратима) . Але на мій погляд, найбільшим фактором є відсутність підтримки як індивідуальної, так і соціальної. Ці інституції у нас не працюють, їх просто немає. У підсумку, людина залишається сам на сам зі своїми проблемами. Якщо ви запитаєте Міноборони, що вони роблять , щоб люди не кінчали життя самогубством, то вони скажуть, що у них є накази і директиви з приводу профілактики суїцидів, і всі фахівці працюють над цим. Насправді ж ще більше будуть накладати на себе руки ветерани. Наприклад, в США щодня трапляється 20 суїцидів. Кожен день 20 ветеранів самі себе вбивають. Наше завдання не допустити такого в Україні ", - підкреслив експерт.Тем Проте випадки самогубств в ЗСУ дійсно відбуваються і вони не поодинокі. Військовий психолог Андрій Козінчук пояснив, що історія кожного самогубства на фронті унікальна, відповідно немає єдиного чинника, який змушував би солдат зводити рахунки з життям.
    По словам военного психолога, часть самоубийств на фронте возможно упредить еще на этапе отбора бойцов в военкоматах. Однако психолог, представитель общественной организации "Без брони" Татьяна Руденко, добавляет, что даже если на этапе медкомиссии специалисты укажут на проблемы с психологическим здоровьем призывника, к ним не всегда прислушиваются.

    На второе место антирейтинга небоевых потерь в украинской армии вышли смерти солдат от болезней. По этой причине, по данным Минобороны, в 2016 году умерло 58 бойцов. Но если брать все время проведения АТО, то именно смерти воинов от болезней являются самой распространенной причиной небоевых потерь в ВСУ — более 400 случаев. Такие данные приводил Анатолий Матиос. По словам главного военного прокурора Украины, эта цифра говорит о том, что военкоматы проводят некачественный отбор военнослужащих и берут на службу мужчин, у которых есть проблемы со здоровьем.

    Третья по распространенности причина небоевых потерь в АТО - гибель в результате неосторожного обращения с оружием — 39 смертей. Однако сами военные утверждают, что это совсем не причина, а следствие другой проблемы в армии — пьянства. Хотя по официальным данным от отравлений алкоголем и наркотиками в 2016 году в ВСУ умерло 10 человек, по словам военных, за гибелью в результате несчастных случаев (29 человек), убийствами (30 человек), ДТП (18 человек) стоит именно алкоголь.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору