ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через сніг на Заході України заблоковані дороги і знеструмлені села (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    91 переглядів
    Рух транспорту обмежено на Львівщині, Івано-Франківщині та Закарпатті

    Справжня зима повернулася на західну територію України. За вікнами сипле іскристий сніг, а синоптики до Різдва обіцяють тріскучі морози до -20.



    Водночас не всі можуть натішитися погодою "за сезоном": сьогодні в трьох областях країни заблокували рух транспорту, через снігопади почастішали ДТП, а без електрики залишилася частина Закарпаття.


    "У зв'язку з інтенсивними опадами у вигляді снігу та заметами на автошляхах державного значення Закарпатської області з десятої ранку тимчасово обмежено рух великовантажного транспорту. А на перевалах області обмежено рух і пасажирського транспорту. Всі машини, які рухаються в зазначених напрямках, переправляють до місць тимчасового відстою транзитного транспорту", – повідомляє прес-служба ДСНС.


    Закарпатські рятувальники вже відбуксирували 15 автомобілів, які застрягли на засніжених трасах області.
    Крім цього, у зв'язку з погіршенням погодних умов, на території Закарпаття відключені від електропостачання 25 населених пунктів у Воловецькому, Мукачівському, Великоберезнянському, Свалявському та Ужгородському районах.


    Також обмеження щодо руху великовантажного транспорту введено у Львівській області, на ділянці дороги Київ – Чоп, від м. Стрий до кордону з Закарпатською областю. Не можуть їздити машини і на ділянці дороги Львів – Самбір – Ужгород, від райцентру Турка до Закарпаття.


    Негода вже стала причиною ДТП. Так, автобус без пасажирів, який їхав з м. Винники до Львова, через замети на дорозі наїхав на бордюр і перекинувся.


    Крім цього, тимчасово обмежено рух великовантажного транспорту на Прикарпатті на трасі Мукачево – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів. Обмеження "отримали" і водії, які опинилися сьогодні на трасі Долина – Хуст.


    Додамо, що, згідно з прогнозом синоптиків, 4 січня у Львівській та Закарпатській областях пориви вітру досягають до 23 м/с, місцями 25-30 м/с. Крім того, в горах Львівської області і високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської областей очікується значний рівень лавинної небезпеки. У гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.


    А завтра, 5 січня, на території Закарпаття пройдуть сильні, місцями дуже сильні снігопади. Як наслідок, на дорогах очікується ожеледиця та снігові замети.


    Нагадаємо, нещодавно майже тисяча населених пунктів через негоду залишилися без електрики. В Україні пройшли сильні хуртовини і рятувати від заметів довелося дев'ять областей.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору